Taşçı: “İşsizliğin Sebebi Mesleksizlik”

Atakum Meslek Edindirme Kursları (ATAMEK) kapsamında verilen tekstil kursunu ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, işsizliğin başlıca sebe…

Taşçı: “İşsizliğin Sebebi Mesleksizlik”

Atakum Meslek Edindirme Kursları (ATAMEK) kapsamında verilen tekstil kursunu ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, işsizliğin başlıca sebebinin mesleksizlik olduğunu söyledi. Atakum Belediyesi, İŞKUR ve bir tekstil firması işbirliği ile Atakum ilçesinde tekstil kursu açıldı. İki hafta önce başlayan kurs kapsamında tekstil sektöründe meslek sahibi olmak isteyen 75 kursiyeri ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “İşsizliğin başlıca sebebi mesleksizliktir. Bu anlamda özellikle gençlerimizin meslek sahibi olmasını önemsiyoruz. Atakum Belediyesi olarak Atakum Meslek Edindirme Kursları ile gençlerimizin meslek sahibi olması için harekete geçtik. Yaklaşık 3 ay sürecek olan bu kursun yüzde 50’lilik bir istihdam garantisi de var ki bu önemli bir rakamdır” dedi. TAŞÇI’DAN ‘DEVAMSIZLIK’ UYARISI Tekstil kursuna katılım sağlayan kursiyerlerle sohbet eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Ne iş olsa yaparım devrinin sona erdiği günümüzde meslek sahibi olmanın avantajlarını yaşayacaksınız. Kolunuza altın bilezik takma imkanı veren bu kurslar sayesinde ev ekonominize ciddi katkılarınız olacak. Sizlerden isteğim kurs sürecinde devamsızlık yapmamanız ve bu imkanı iyi değerlendirmenizi istiyorum. İnanıyorum ki bu kurslar sayesinde ilçemizdeki işsizlik oranlarını en alt seviyelere getireceğiz” diye konuştu. Atakum Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Yıldırım, tekstil firması sahibi Meryem Memişoğlu ve Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi Yöneticisi Fatma Taşçı’nın da eşlik ettiği ziyaretin ardından Başkan Taşçı, kursiyerlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X