Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Taşeron işçiler için kanun teklifi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, taşeron işçilerin ücretleri ve özlük haklarının düzenlenmesine ilişkin kanun teklifi hazırladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, taşeron

TBMM Başkanlığına sunulan teklifin gerekçesinde 2010’da, kamu iktisadi teşekkülleri hariç, kamunun hizmet alımıyla personel çalıştırılmasına ilişkin kullandığı kaynak miktarının yaklaşık 12,5 milyar lira, kamuda bu suretle çalışan işçi sayısının ise yaklaşık 908 bin 647 kişi olduğuna işaret edildi. 

Gerekçede, teklifle taşeron işçisi olarak adlandırılan ve hizmet sunucularınca belirli süreli iş sözleşmesi kapsamında çalıştırılan işçilerin, verdikleri hizmetlerin gerçek karşılığı üzerinden ücretlendirilmesi, İş Kanunu’ndan doğan haklarının korunması ve güvence altına alınması için sendikal haklara kavuşmasının amaçlandığı ifade edildi.

HAK KAYIPLARI

Teklifte, kamuda hizmet alımı yöntemiyle çalışanların kadroya alınarak işçi statüsü verilmesi, bu şekilde kadroya alınan kişilerin hak kaybının önlenmesi için atandıkları tarihte, sözleşme kapsamında ödenmesi planlanan ücretlere TÜFE endeksi artış katsayısı üzerinden bulunacak tutar kadar aylık ücret verilmesi ve bunlar hakkında İş Kanunu hükümlerinin uygulanması öngörülüyor.