Taşeron işçilerden hak eylemi

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan taşeron işçiler, tediye ücretlerinin ödenmemesi ve 3 yıldan az süreyle sözleşme yapılmak istenmesine tepki amacıyla eylem yaptı.

Taşeron işçilerden hak eylemi

Sabah saat 08.00’da hastane önüne gelen taşeron işçiler işbaşı yapmadı. Burada simitle kahvaltılarını yapan taşeron işçiler, ilave tediye ücretlerinin verilmesini talep etti. 

Yağmura altında eylem yapan işçiler adına açıklama yapan Türk-İş Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, işçilerden birlik olmalarını isterken, “Bu eylemler sonucunda sizin anayasal hakkınızı kullanmanızı engellemek için yönetim her türlü yola başvurdu. En son karayollarında çalışan taşeron işçiler mahkemeyi kazanmalarına rağmen, sayın Başbakan’ın Türkiye’de 78 milyonun önüne çıkıp taşeronları kadroya alacağız demesine rağmen hala işlemler çok ağır işliyor. Siyasi partiler seçim bildirgelerinde ‘biz taşeronları kadroya alacağız’ diye ortaya çıkıyorlar. Eğer bizim insanca yaşamamızı istiyorlarsa, insan gibi çalışmamızı istiyorlarsa o söz değil, bundan üç ay önce çıkan kanun, yani şuanda ki yürürlükte olan kanunu işletsinler” diye konuştu.

 

Koop-İş Hukuku müşaviri Av. Veysel Özaydın ise, “Uludağ Üniversitesinde çalışan yaklaşık 250 arkadaşımız bu gün iş kanununun 34. maddesinde düzenlenen çalışmaktan kaçınma hakkını kullanıyorlar” dedi

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X