‘Taşeron işçileri CHP iktidarında kadro sahibi olacak’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Taşeron işçileri, hangi partiyi desteklerse desteklesinler, CHP iktidarında kadro sahibi olacaklar” dedi.

‘Taşeron işçileri CHP iktidarında kadro sahibi olacak’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Anadolu Meydanı’nda düzenlenen miting alanına eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile geldi.  

Alandakileri selamlayan Kılıçdaroğlu, “Öyle anlaşılıyor ki Ankara şaha kalkmış, başkent, başkentliğini yapmış” diye konuştu. CHP iktidarında hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğimi belirten Kılıçdaroğlu, Ankara’yı dünya markası haline getireceğini söyledi.

Türkiye’de 17 milyon yoksul bulunduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, “77 milyon yurttaşıma sesleniyorum, gün değişti, artık değişim zamanı. Huzur içinde bir süreç, her evde bereketin olduğu bir süreç. Sokaklarında özgürce gezdiğimiz bir Türkiye. Bu süreci başlatacağız” dedi.

“Taşeron işçilerinin güvencesi olacağım”

Kılıçdaroğlu, taşeron sistemini kaldırma sözü verdiğini, bunu yaparken kesinlikle parti ayrımı gözetmeyeceğini bildirdi. 

Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Unutma Türkiye, ben kimsenin ekmeğiyle oynamam, kimsenin hakkını yemem. Taşeron işçileri, hangi partiyi desteklerse desteklesinler, CHP iktidarında kadro sahibi olacaklar.  Ben onların güvencesi olacağım” diye konuştu.

“Kemal kardeşine güven”

Projelerini açıkladığı zaman kendisine “Kaynağı nereden bulacağının” sorulduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, her kuruşun hesabını bu büyük millete vermeye yemin ettiğini söyledi.

Hiçbir inancı siyasete malzeme etmediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Mütedeyyin kardeşlerime sesleniyorum. Hiçbir inancı siyasete malzeme etmedim. Sevgili mütedeyyin kardeşim, kendi inancını birilerine malzeme yaptırma. Sen, temiz bir insansın, seni seviyorum, sana güveniyorum ama sen de Kemal kardeşine güven, bil ki Kemal kardeşin kul hakkı yemedi, yemeyecek. Dersi demokratik yollardan vereceğiz, beraber yürüyeceğiz, omuz omuza yürüyeceğiz. Kimseyi ayırmadan, kavga etmeden. Onlar iktidardan gitmemek için her türlü provokasyonu yapabilir ama biz dikkatli olacağız, halkımıza güveneceğiz, bu güzel ülke için çalışacağız.”

“En büyük güvencem halkımdır”

Toplumdaki her kesimin sorununu çözeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Toplumun ezilen, yoksul, ücretli kesimleri, esnafı, sanatkarı, sizin partiniz artık CHP’dir. Siz sadece ve sadece CHP’ye inanın. Yürekten söylüyorum, Türkiye’nin kurtuluşu CHP’dedir” dedi.

Türkiye’de 6 milyon 250 bin işsiz bulunduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Ben sizden yanayım, halktan yanayım, alın terinden, insandan, doğruluktan, çalışmaktan, üretmekten, demokrasiden ve özgürlükten yanayım. Ben herkesin ürettiği, her evde tencerenin kaynadığı, huzurlu bir ülkeden yanayım, en büyük güvencem de halkımdır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X