Taşeron işçiye kadro

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Taşeron işçiye kadro

Bakan Şimşek, asli işi yapan taşeron işçilerin kadroya alınacağını belirterek, “2016’da asgari ücret bin 300 lira olacak. Artışın bazı sektörlere olumsuz etkisi olabilir. Yükün büyük kısmı işverinin üzerinde olacak. Taşeron işçileri kadroya alacağız ancak asli işi yapan taşeron işçileri kadroya alacağız. Sağlık Bakanlığı’nda yemek işiyle uğraşanları asli işleri olmadığı için kadroya almayacağız. Güvenlik işi de Sağlık Bakanlığı’nın işi değil. Yan işlerde taşeron işçilik devam edecek ama taşeron işçilerin durumu iyileştirilecek” dedi.

MAKYAJLAMA ASLA OLMAZ

Türkiye’nin bütün dış şokların tam merkezinde olduğunu vurgulayan Şimşek, milli gelirin cari, reel ve satın alma gücüne göre arttığını dile getirdi. Mehmet Şimşek, “Makyajlama asla olmaz. Kur çok oynak olduğu için satın alma gücünü baz aldık. Kur henüz Türkiye’deki siyasal durumu fiyatlamadı.  Piyasalarda oynaklık var, küresel ekonomilerde sorunlar var, seçimden sonra hükümetin hemen kurulması, bu hükümetin reform yapması ve beklentilerin iyileşmesi gerekiyor” diye konuştu.

MİLLİ GELİRİN YÜZDE 1’İ

Konuşmasında AK Parti’nin seçim vaatlerine de değinen Şimşek, vaatlerinin net etkisinin 19,3 milyar lira olduğunu ifade etti. Mehmet Şimşek, vaatlerinin makro dengeleri bozacak düzeyde olmadığını ve maliyetinin milli gelirin yüzde 1’i oranında olduğunu kaydetti. Vergi konusunda ise, “Dürüst olmamız lazım biz gelir vergisi reformunun yapılacağını varsaydık. Vergiyi tabana yayan reformu yapacağımızı söyledik. Maktu vergilerde enflasyon kadar ayarlamaya gideceğiz. Gündemimizde yeni vergi veya vergi oranlarında artış söz konusu değil” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X