Taşımalı eğitimde ihale sıkıntısı

Bursa’nın taşımalı eğitim sistemini uygulayan bazı ilçelerinde yemek ve taşıma ihaleleri geciktiği ve bu nedenle öğrenci ve velilerin mağdur olduğu iddia ediliyor.

Taşımalı eğitimde ihale sıkıntısı

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

Yemek ve taşıma ihalesi tamamlanmayan ilçelerde, işin doğrudan temin yoluyla yapıldığı belirtilirken, bunun ise adil rekabeti ortadan kaldırdığı ve firmaların birbirlerini şikayet etmeleri nedeniyle işin sağlıklı yapılamadığı iddialarını beraberinde getiriyor. 

Veliler, çocuklarının kantinlere mahkum olduğunu ve okula gidip gelirken de aksaklıklar yaşandığını söylüyor.  

  

Okullar açılalı 1 ay olmasına rağmen Orhaneli’de yemek ihalesi henüz yapılmadı. Orhaneli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yemek ihalesi 2 Kasım’da yapılacak. Mustafakemalpaşa’da ise 16 Ekim’de yapılmasına rağmen ihale süreci tamamlanmadığı için burada da öğrenciler Orhaneli’de olduğu gibi yemek yiyemiyorlar. Taşıma ihalelerinde ise durum pek farklı değil. Taşıma ihaleleri, Orhaneli’de 23 Ekim’de, İznik’te 16 Ekim’de, Mustafa Kemalpaşa’da ise 15 Ekim’de yapılmış ancak henüz tamamlanmadığı için öğrenciler kendi imkanlarıyla okullarına gidip gelmeye çalışıyor. 

BECERİKSİZLİĞİN İSPATI

Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, bu konuda velilerden kendilerine çok sayıda şikayet ulaştığını belirterek,  “Normal şartlarda bu planlamanın; okulların 14 Eylül’de açılacağı göz önüne alınarak yaz ayı içinde yapılması gerekirdi. Okulların 28 Eylül’de açılmış olmasına ve üzerinden 1 ay geçmiş olmasına rağmen bu sorunun çözülmemiş olması beceriksizliğin açık ispatıdır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X