Tatamide büyük kapışma

Karate Federasyonu ile Gemlik Belediyesi’nin işbirliğinde düzenlenen Türkiye Ümit Genç ve Büyükler Takım Karate Şampiyonası nefes kesen maçlara sahne olurken, İstanbul BB şampiyonayı genel sıralamada zirvede tamamladı.

Tatamide büyük kapışma

CEMAL KIRGIZ

Türkiye Ümit Genç ve Büyükler Takım Karate Şampiyonası Gemlik Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Kata ve kumite dallarında organize edilen şampiyonanın ilk gününde sporcular kata kategorisinde ter dökerken, ikinci gün kumitede kürsü mücadelesi nefes kesti. 

Büyük heyecanın yaşandığı turnuvada 388 takımdan bin 858 sporcu ter döktü. Şampiyonanın ilk gününde yapılan kata müsabakalarında 192 takımdan 579 sporcu kürsü için mücadele ederken, tatamideki mücadele izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.

KÜRSÜYE ÇIKTILAR

40 ilden sporcuların mücadele ettiği turnuva sonunda 8 dalda kupalar sahibini buldu. 3 gün süren şampiyona sonunda iki kez birincilik kürsüsüne çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, birer ikincilik ve üçüncülük elde ederek toplamda kazandığı kupa ile kürsünün en üst basamağında yer aldı. 

İki şampiyonluk ve bir üçüncülük elde eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor ise ikinci sırada yer alırken, birer kez kürsünün ilk ve üçüncü basamağına çıkan Gebze Karate-Do Spor Kulübü de şampiyonayı üçüncü tamamladı.

45 TEKERLEKLİ SANDALYE

Bu arada Türkiye Karate Federasyonu ve Gemlik Belediyesi’nin işbirliğiyle organize edilen şampiyonanın açılışına Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Adil Tunç da katılırken, törende Kızılay Kan Merkezi ve Karate Federasyonu işbirliğiyle Engelliler Haftası Tekerlekli Sandalye kampanyası yapıldı. 

Çok sayıda gönüllünün desteklediği kampanya da engelli vatandaşlara toplam 45 adet tekerlekli sandalye alındı. Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Ecrin Yıldız isimli 5 yaşındaki engelli çocuğa arabasını teslim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X