Tatilciler yurtdışına akın edecek

Bayram tatilinde en yoğun ilgi yurtdışı turlarında yaşandı. İtalya tahtını kimseye bırakmazken İspanya turlarında da satış patlaması gerçekleşti.

Tatilciler yurtdışına akın edecek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, bayram döneminin cuma, cumartesi ve pazar günlerine denk gelmesi nedeniyle talebin düşük seyrettiğini belirterek, yıllık iznini bayram ile birleştiren tatilcilerden kaynaklanan bir hareketlilik beklediklerini söyledi.

Ulusoy, bu yıl Ramazan Bayramı’nda seyahat acentelere kanalıyla yurtdışında tatile çıkacak olan kişi sayısının 20 bin civarında olacağının tahmin edildiğini ifade etti. Ulusoy, yurtdışı turlarda kişi başı ortalama 190 Eurodan başlayıp 4 bin 900 Euroya kadar farklı fiyat aralığında tur seçeneklerinin bulunduğunu, yerli turistin ise bayramda ortalama harcamasının bin lira civarında olacağının tahmin edildiğini kaydetti.

İLK TERCİH İTALYA

Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar da, ramazanın yaz dönemine denk gelmesinden dolayı son bir kaç yıldır Ramazan Bayramları’nın normal yaz tatilleri kapsamında değerlendirilmeye başlandığını dile getirdi. Seyahatseverlerin yurtdışına çıkacakları zaman ilk tercihlerinin genellikle İtalya olduğunu belirten Özkar, ancak son yıllarda İtalya’nın tahtını zorlayan Orta Avrupa turları sattıklarına dikkat çekti.

SATIŞ PATLAMASI YAŞANDI

Bu yıl İspanya tur paketlerinde satış patlaması yaşandığının altını çizen Özkar, Budapeşte-Viyana ve Prag’ı içeren, 1 haftada 3 ülkenin bir arada ziyaret edilebildiği tur paketinin en çok satanlar arasında ikinci sırada olduğuna işaret etti. Özkar, ”Komşumuz Yunanistan ve gemi turları da son yıllarda olduğu gibi bu yıl da yükselen bir ivme ile altıncı sırada yer alıyor’ dedi.

KUR SATIŞLARI ETKİLEMEDİ

Etstur Genel Müdür Yardımcısı Suat Özbek de, Türk turistlerin yurt dışı tur programlarından en çok İtalya, Orta Avrupa, Benelux ve Paris ile Rusya turlarına rağbet gösterdiğini dile getirdi. Yurt dışı turların fiyatlarının gidilecek destinasyona ve seçilen tura göre değiştiğini ifade eden Özbek, kurlardaki artışın yurtdışı turlarının satışını olumsuz yönde etkilemediğini vurguladı. Özbek, ‘Aksine bu seneki satışlarda geçen seneye göre önemli bir artış var’ diye konuştu.

YÜZDE 23 BÜYÜME VAR

Özbek, yurtdışı turlarda 2015’in ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23’lük büyüme olduğuna dikkat çekti. Suat Özbek, ‘Gözlemlediğimiz kadarıyla iç pazarda talep ağırlıklı olarak Ramazan Bayramı ve sonrasına gelmekteydi. Beklediğimiz gibi de oldu. Haliyle nisan, mayıs ve haziran ayları ciddi anlamda geçen senenin gerisine düştü” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X