Tatilcilere uyarı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın denetiminde Türkiye’de periyodik araç muayenesinde yetkili tek kurum olan TÜVTÜRK, yaklaşan Kurban Bayramı tatili için yola çıkacak araç sahiplerini, araç muayenesinin önemi konusunda uyardı.

Tatilcilere uyarı!

Araç muayenesi sürecinde, araçların aydınlatma sistemlerinden, hareketli aksama ve uyarı sistemlerine kadar birçok noktasının uzman teknisyenler tarafından kontrol edildiğini söyleyen TÜVTÜRK uzmanları, geçerli bir muayenesi oran araçların trafikte daha az risk oluşturduğunu söyledi. 

TÜVSÜD Bursa Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Murat Barın, araç muayenesinin trafikte araçların teknik sorunlarından kaynaklı trafik kazalarının önlenmesinde büyük önemi olduğunu ifade etti. Barın, “Her ne kadar ülkemizde trafik kazalarının nedeni hala büyük çoğunlukla sürücüler olsa da, frenlerin tutmaması, aydınlatmaların düzgün çalışmaması gibi araçların teknik sorunlarından kaynaklanan kazalar da gerçekleşiyor. Geçerli bir araç muayenesi oran araçlarda bu sorunlardan kaynaklı riskler de daha az oluyor” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X