Tatilcilerin dönüş yolculuğu başladı

Ramazan Bayramı’nın son gününde tatilciler dönüş yolunda… Dün gece bazı bölgelerde yaşanan yoğunluğun akşam saatlerine doğru daha da artması bekleniyor.

Tatilcilerin dönüş yolculuğu başladı

4 günlük tatili İstanbul dışında geçiren vatandaşların dönüşe geçmesi ile Çanakkale feribot iskeleleri ve Balıkesir-Bandırma İskelesi’nde nde araç yoğunluğu yaşanıyor. 

Çanakkale’de yoğunluk nedeniyle oluşan kuyruk şehir merkezine kadar uzandı. Bayram tatilini Akdeniz ve Ege’de geçiren tatilciler bayram tatilinin son günü dönüşe geçti. 

Gece yola çıkan tatilciler, sabah saatlerinde Çanakkale’ye ulaştı. Anadolu’dan Avrupa’ya geçmek isteyen sürücüler, Çanakkale Boğaz hattındaki feribot iskelelerinde yoğunluğa neden oldu. Sabah erken saatlerinde başlayan araç yoğunluğu, bir süre sonra kuyruğa dönüştü. Feribotların saatsiz çalışmasına rağmen araç yoğunluğu devam ediyor.

Lapseki ilçesi ve Çardak beldesindeki iskelelerde araç kuyrukları oluştu. Kuyrukların zaman ilerledikçe daha artması bekleniyor. Kuyrukta bekleyen sürücüler, yollarda araç yoğunluğunun çok fazla olduğunu belirterek, feribot kuyruğunda fazla beklemediklerini söyledi.

BANDIRMA’DA DA YOĞUNLUK

Aynı şekilde dönüş için deniz ulaşımını tercih eden tatilciler, Bandırma İskelesi’nde yoğunluğa neden oldu.

İstanbul’a gitmek için Bandırma İskelesi’ne sabah saatlerinden itibaren gelmeye başlayan tatilciler, uzun araç kuyrukları oluşturdu.

Bayramın son günü Bandırma İskelesi’nden İstanbul’a yaklaşık 8 bin 500 yolcu ve bin 400 aracın geçişinin sağlanacağını tahmin eden yetkililer, İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO), Balıkesir (Bandırma)-İstanbul (Yenikapı) seferlerinin yoğunluk nedeniyle artırıldığını açıkladı.

OTOBÜSTEN İNİP YÜRÜDÜLER

Bayrampaşa’da bulunan Büyük İstanbul Otogarı’nda da tatil yoğunluk yaşanıyor. Otobüsler, sabah saatlerinde otogar girişi turnikelerinin önünde uzun kuyruk oluşturunca yolcular yürümek zorunda kaldı.

BOLU’DA AKSAMA YOK

TEM’in kilit noktalarından Bolu Dağı Tüneli mevkiinde ise herhangi bir aksama yaşanmıyor. Karadeniz illerinden gelerek İstanbul’a giden sürücüler bağlantı yolunda yolun çift şeride çıkarılmasıyla nedeniyle sorunsuz şekilde yollarına devam ediyor. 

TEM’DE KONVOY

Dün gece de TEM’de araç yoğunluğu yaşandı.  Ramazan Bayramı’nın 2. gününde yola çıkan tatilciler, TEM otoyolunun Kocaeli kesiminde konvoy oluşturdu.

Yoğunluk nedeniyle TEM otoyolu ve D-100 karayolunun İstanbul istikameti İzmit ve Dilovası mevkilerinde ulaşım zaman zaman aksadı. 

EKİPLER ALARMDA

Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri de yol güzergahlarında dönüş trafiği nedeniyle denetimlerini artırdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X