Tatilde ödev yerine sosyal etkinlik

Milli Eğitim Bakanlığınca, tatilde ödev verilmemesine ilişkin illere gönderilen yazının ardından, öğrencilerin daha çok sosyal etkinliğe katılması için proje başlatıldı.

Tatilde ödev yerine sosyal etkinlik

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) tatilde ödev verilmemesine ilişkin illere gönderilen yazının ardından, öğrencilerin daha çok sosyal etkinliğe katılması için proje başlatıldı. Üç ilde başlatılan pilot çalışmaya 15 bin öğrenci katıldı. Projenin yaz tatilinde ülke geneline yaygınlaştırılması planlanıyor.

MEB Müsteşar Yardımcısı Dinçer Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakan Nabi Avcı’nın öğrencilerin yarıyıl ve yaz tatillerinde yoğun ödev yüküyle eve mahkum edilmesini, pedagoji ve gelişim açısından doğru bulmadığını aktardı. 

Bu kapsamda, tatilde ödev verilmemesine ilişkin illere yazı gönderildiğini anımsatan Ateş, bazı kesimlerce bunun “Öğrenciler tatilde boş mu kalacak? Bir şey yapmayacaklar mı?” diye yorumlandığını ifade etti. 

Ateş, ödev yazıyla eş zamanlı olarak üç pilot ilde yarıyıl tatilinden başlamak üzere sosyal etkinliklere ilişkin çalışma yapılması talimatı verildiğine işaret etti.

“Bursa’da öğrenciler kayağa götürüldü”

Bakanlığın gönderdiği ödev vermeme yazısının öğrencilerin sosyal aktivitelere vakit bulmasını amaçladığını vurgulayan Ateş, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bu kapsamda, pilot çalışmayla Erzurum, Konya ve Bursa’daki il müdürlükleri ve büyükşehir belediye başkanlıklarıyla işbirliği halinde, 15 bin 300 öğrenciyi sosyal, kültürel, sanatsal, sportif etkinliklerle tanıştırdık. Sinema günleri, kütüphane ve bilim merkezleri ziyaretleri yaptılar, atölye çalışmalarına katıldılar. Erzurum ve Bursa’da öğrenciler kayağa götürüldü, müze ziyaretleri yapıldı, tiyatroya ve sinemaya gidildi, sportif etkinliklere katıldı.

Önümüzdeki yaz tatilinden itibaren bütün illerde bu çalışmayı yapmak üzere de bir talimat aldık. Bugünden bunun için çalışmaya başladık. Milli Eğitim Bakanlığı bundan sonra yaz tatillerinde ve yarıyıl tatillerinde de öğrencilerini yalnız bırakmamış olacak. Onları böyle sosyal, sanatsal, kültürel, bilimsel ve sportif etkinliklere buluşturmak için bir çalışma yürütecek.”

Çalışma kapsamında belediyelerle, kültür il müdürlükleri, vakıf, dernek ve üniversitelerle işbirliği yapılacağının altını çizen Ateş, yaz tatilinden itibaren yüz binlerce öğrenciyi bu imkanlarla buluşturmak istediklerini söyledi.

“Velilerin bu mesajı iyi okuması lazım”

Öğrencileri tatillerde, derslerin dışında kişisel gelişimlerine uygun olarak hobi edinebilecekleri etkinliklerle desteklemek istediklerine işaret eden Ateş, bakanlığın ödev yazısının sadece yarıyıl tatiline ilişki olmadığını, genelgenin tüm tatilleri kapsadığını anımsattı. 

Ateş, “Ödev vermeyelim, boş kalsınlar değil. Hayır, MEB’in buradaki vizyonu bu değil. Öğrencilerimizi fazla ödev yükü altında ezmeyelim. Onlar tatillerini daha kültürel, bilimsel, sanatsal etkinliklerle geçirsin. Bunun için de onlara imkan oluşturmaya çalışıyoruz. Velilerimizin de bu mesajı iyi okuması lazım. Öğrencilerimizin kitap okuması lazım ama zorla kitap okuma ödeviyle bunu yapamayız. Kütüphane ziyareti yaparak, şairlerle, yazarlarla bir araya getirerek onları kitap okumaya heveslendirerek, teşvik ederek bunu sağlayabiliriz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X