Tatildeyken hırsıza adres göstermeyin

Uzmanlardan önemli uyarı var: Evinizi hırsızlardan korumak istiyorsanız, tatilde olduğunuzu sanal alemde paylaşmayın.

Tatildeyken hırsıza adres göstermeyin

Hayatın vazgeçilmez parçası olan sanal alemin faydalı bir çok yönü olduğu gibi zararları da büyük. Çünkü hırsızlar da çağır araç ve gerekçelirini kullanarak sanam alemde adeta sörf yapıyor. Teknolojiye ayak uyduran dolandırıcılar, hırsızlar ve art niyetli kişiler, masum insanları nasıl tuzağa düşürebileceklerinin planını yapıyor.

Kafayı bu işlere yoran hırsız ve dolandırıcılar, çeşitli yöntemlerle can yakıyor. Hırsızlar ise tatilciler göz dikmiş durumda. Tatile çıktığınızı sosyal medyada duyurursanız, hırsıza bir anlamda adres gösterip işini kolaylaştırmış oluyorsunuz.

Yaşanan olaylardan yola çıkan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu uzmanları, sosyal medya kullanıcılarını uyarıyor. Uzman, tatile gidildiğinde kişinin evde bulunmadığını belirten paylaşımlar yapmamasını isteyerek, ‘Sanal alemi takip eden bir çok art niyetli kişi var. Tatile gittiğiniz bir yer ile ilgili Facebook’ta yapmış olduğunuz masum bir paylaşım sizi hüsrana uğratabilir. Böyle bir paylaşımda bulunmakla evinizin soyulabileceğini unutmayın’ diyerek kullanıcıları dikkatli olmaya çağırdı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X