Tatlıoğlu’ndan sert çıkış: Türkiye’nin en pahalı şehri Bursa…

Bursa’nın sorunlarının hızlı bir şekilde çözülmesi gerektiğini söyleyen İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, “Raylar bir an önce yerin altına alınmalı. Hızla, trafik ve imar sorunları ortadan kaldırılmalı” dedi.

Tatlıoğlu’ndan sert çıkış: Türkiye’nin en pahalı şehri Bursa…

Hatice DAL
İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti İl Başkanlığı’nda Türkiye ve Bursa gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bursa’daki yatırımları gündemine alan Tatlıoğlu, kentin sorunlarının bir an önce çözüme ulaştırılması gerektiğini söyledi. AK Parti iktidarının elindeki en büyük belediyenin Bursa Büyükşehir Belediyesi olduğunu dile getiren İsmail Tatlıoğlu, “Seçimlerden sonra Bursa’nın, Türkiye’nin cazibe merkezi olmasını, insanları memnun ve mutlu etmek için hizmet akınına uğramasını beklerken, ortada karaya oturmuş gemi gibi Büyükşehir Belediyesi var. Varlığını görüyoruz ama işlem yok. İddia ediyorum ki Türkiye’de trafiğin daha tıkalı ve zorlu olduğu bir il yok. Dünyanın en kötü ulaşım projesi olan T2, şu an çürümekte. İşlemeyen ulaşım projelerine, milyarlar harcıyoruz” diye konuştu. Bursa gündemini uzun süre meşgul eden Yunuseli projesine de değinen Tatlıoğlu, “Buranın yakın takipçisiyiz. Şehrin en büyük yeşil alanı olabilecek Yunuseli Havaalanı’nın, imar projesine çevrilme girişiminin karşısında yer alacağız” ifadelerini kullandı.

HASTANEDEN PAHALI YOL
Şehir Hastanesi’ne ulaşmak için yapılan yolun, hastane masrafından 1,5 kat fazlaya mal olduğunu da ifade eden Tatlıoğlu, birileri para kazanacak diye insanların mağdur edildiğini söyledi. ‘Türkiye’nin en pahalı şehri, Bursa’ diyen Tatlıoğlu, “Bursa’ya hem dışarıdan hem de içeriden ulaşım çok zor. Bursa’yı bugün yönetenler seçim vaatlerine dönüp bir baksınlar. Sonra vatandaşlardan özür dilemelerini bekliyoruz. Kentin sorunlarını hızlı bir şekilde çözüme ulaştırmaları gerekiyor. Raylar bir an önce yerin altına alınmalı. Hızla trafik ve imar sorunları ortadan kaldırılmalı” dedi. Bursa’nın köylerinde yaşanan kanalizasyon, yol ve internet sorunlarını da gündeme getiren Tatlıoğlu, pandemide buralarda yaşayan öğrencilerin uzaktan eğitime ulaşamadıklarını da söyledi.

“GÖÇ TÜRKİYE’NİN KIRILGANLIĞINI ARTIRIR”
Türkiye’nin göç durumunu değerlendiren İsmail Tatlıoğlu, son rakamlara göre ülkede 8 milyon göçmenin bulunduğunu belirtti. İsmail Tatlıoğlu, “Bunların resmi rakamlara göre 4 milyonu, gayriresmi rakamlara göre ise 6 milyonu Suriyeli. Suriye göçünün yüzde 5’i güvenlik, geri kalanı ise ekonomik nedenlere dayanıyor. Türkiye, 8 milyon göçmeni hazmedebilecek ve bunu entegre edebilecek bir güce sahip değil. Bu durum Türkiye’nin kırılganlığını artırır” dedi.

AŞI ÇAĞRISI…
Covid-19 vakalarında yaşanan hızlı artışa da dikkat çeken Tatlıoğlu, 8 Temmuz’da 4 binlerde olan vaka sayılarının, 14 binlerin üzerine çıkmış olduğunu söyledi. Tatlıoğlu, “Burada vatandaşlarımıza ciddi sorumluluklar düşüyor. Türkiye’nin birinci doz aşılaması yüzde 63. Yani yüzde 37 dışarıda kalmış. Bursa’da yine Türkiye’deki gibi hızlı bir yükseliş söz konusu. Bu konuda gerekli sorumluluk üstlenilmez ve farkındalık yaratılmazsa tekrar kapanmaya geçilmesi gerekir. Her bireyin aşı olması kalanlarımız için çok önemlidir” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X