Tayan: Projelerin durumu belirsiz

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Bursa’nın uzun süredir gündeminde yer alan Yeni Adliye Sarayı, Şehir Hastanesi, Otomotiv Test Merkezi gibi konuların belirsizliğini koruduğunu söyledi.

Tayan: Projelerin durumu belirsiz

Konuya ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu’na verdiği soru önergelerine gelen yanıtların tatmin edici olmadığını belirten Tayan, “Sayın Başbakan’ın açıklamalarından da anlaşılıyor ki ‘yapılacak, edilecek’ denilen projelerin gerçekleşmesini Bursalılar daha çok bekleyeceklerdir” dedi. 

Adliya sarayı konusunda, Davutoğlu’nun, “Adalet Bakanlığı’nın 2014 yılı yatırım programında 2012 yılında yatırım programına alınmış olan ‘Bursa Adalet Binası’ projesi yer almaktadır. Uygulama projeleri tamamlanmış, düzeltme işlemleri ile yaklaşık maliyet çalışmaları devam etmektedir. Projeye ilişkin çalışmaların nihayetlenmesi akabinde ihalesi yapılacaktır.” Açıklamasını yaptığını belirten Tayan, şehir hastanesi konusunda da belirsizlik bulunduğunu kaydetti. 

YANIT BEKLENİYOR

Tayan’ın, Şehir Hastanesi’nin son durumunu sorduğu soruya Davutoğlu, şu cevabı verdi: “Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekli bilgi ve belgeler hazırlanarak ön izin için yeniden Orman Bölge Müdürlüğü’ne müracat edilmiştir. İzin konusunda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yanıtı beklenmektedir.” 

OTO TEST MERKEZİ 

Başbakan Davutoğlu, Oto Test Merkezi’nin yeri ve Bursa Hızlı Tren Projesi’ndeki ödenek yetersizliğinin ne zaman giderileceği ile ilgili soruya ise şu cevabı verdi:

“Oto Test Merkezi ile ilgili arsa temin çalışmaları TSE tarafından yürütülmektedir. Bu kapsamda, 2014 yılında Oto Test Merkezi için hazırlanan ön projelerin incelenmesinden Yenişehir Havalimanı bağlantılı yolunda güzergah değişikliği gerektiği belirlenmektedir. Otomotiv Test Merkezi Uygulama Projelerinin tamamlanması halinde gerekli güzergah değişiklikleri projelendirilecektir. Projenin güzergahında uygulama projesinde öngörülmeyen zemin koşulları ile karşılaşılmış, özellikle tünel inşaatlarının bir bölümünde uygulama projesinde öngörülenden farklı kaya sınıfları ortaya çıkmıştır. Bu hususlarda gerekli çalışmalar sürdürülmektedir.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X