Tayan’dan kirli hava tepkisi

Bursa’da hava kirliliğinin halk sağlığını tehdit eden tehlikeli seviyelere ulaşmasına bir tepki de CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan’dan geldi.

Tayan’dan kirli hava tepkisi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan hava kirliliği sonuçlarının kitlesel ölümlere davetiye çıkardığına vurgu yapan Tayan, “Hava kirliliği sorununu 22 yıl önce çözen Bursa, bugün nereye gidiyor?” sorusunu sordu.

22 yıl önceki il yöneticilerinin ithal kömürle ve daha sonra doğalgazla hava kirliliğinin önüne geçtiğini belirten Tayan şunları söyledi:

“Şehirde kalorisi düşük, kükürt oranı yüksek kömür yakmak yasaklanmıştı. Vasıfsız yerli kömür şehre giremiyor ve satılamıyordu. Vatandaş yüksek kalorili ithal kömürü alabiliyor ve yakıyordu. Daha sonra şehir bir baştan bir başa doğalgaza kavuşmuştu. Hava kirliliği sorunu kalmamıştı. Şimdi ise AK Parti yönetimi oy avcılığı için vatandaşa sosyal yardım adı altında yerli, kalitesiz kömür dağıtarak hava kirliliği teşvik ediliyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X