Tayland’ın en büyük tapınağına polis baskını

Tayland polisi, yolsuzluk suçlamasıyla aranan başrahip Phra Dhammajayo’yu gözaltına almak için ülkenin en büyük tapınağı Dhammakaya’ya baskın düzenledi.

Tayland’ın en büyük tapınağına polis baskını

Sabahın erken saatlerinde tapınağa gelen 100’ün üzerinde polis, tapınak alanında kamp kuran binlerce tarikat mensubunun engeliyle karşılaştı.

 

Polis, televizyondan canlı yayınlanan baskının başlamasından 9 saat sonra medyaya yaptığı açıklamada, engellemeler nedeniyle başrahibi arama çalışmalarının henüz sonuçlanmadığını bildirdi.

 

Özel Soruşturmalar Birimi Başkan Yardımcısı Suriya Singhakamol, tapınağın birçok bölümüne girdiklerini ancak tarikat mensuplarının girmelerine izin vermediği son bir bölme kaldığını ifade etti. Operasyonun henüz sonlanmadığını söyleyen Suriya, başrahibin yerini tespit edemediklerini ancak hala içeride olduğuna inandıklarını belirtti.

Suriya, operasyonun yasal çerçeve dahilinde ve kimseye zarar verilmeden yapılabilmesi için polisin silah taşımadığını sözlerine ekledi.

 

Budizm’in Tayland’da ulusal din olması ve anayasanın tapınak rahiplerine sunduğu özel statü nedeniyle çok yavaş ve dikkatli bir şekilde ilerlediklerini söyleyen yetkililer, rahiplerin yemeklerini yemeleri için yerel saatle 11.00’de operasyona ara verildiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X