Tayland’taki bombalamada terör bağlantısı çıkmadı

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta 17 Ağustos’ta düzenlenen bombalı saldırının uluslararası terörizmle değil, insan kaçakçılığıyla bağlantılı olduğunu bildirildi.

Tayland’taki bombalamada terör bağlantısı çıkmadı

Polis Sözcüsü Prawut Thavornsiri, uyruğu henüz belli olmayan 28 yaşındaki zanlının insan kaçakçılığıyla bağlantısının tespit edildiğini söyledi. Uluslararası terörist grupla bağlantısı olmadığı belirtilen zanlının evinde 200’den fazla sahte pasaport ele geçirildiğini belirten Thavornsiri, “Bu yasa dışı göçmenleri üçüncü ülkelere gönderen bir sahte pasaport şebekesi” diye konuştu.

Öte yandan bombalı saldırının sorumlusu olarak yakalanan kişinin üzerinden çıkan Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun sahte olduğu tespit edildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, söz konusu pasaportun incelemesinde herhangi bir kayda rastlanmadı. Ayrıca pasaportta yer alan TC kimlik numarasının 11 haneli olması gerekirken 10 haneli ve üzerindeki yazıların da hatalı olduğu öğrenildi. 

Türkiye’nin de, bombalı saldırının sorumlusu olarak yakalanan kişinin kimliğine ilişkin, Tayland makamlarından bilgi istediği bildirildi. Tayland basınında bir Türkün tutuklandığı iddiası çerçevesinde, Tayland makamlarından diplomatik kanallar aracılığıyla bilgi istendiği belirtildi.

Türkiye’nin, diplomatik kanallardan bilgi gelmemesi üzerine, Interpol aracılığıyla Tayland makamlarından bilgi talebinde bulunduğu kaydedildi. Erawan Tapınağı yakınındaki bombalı saldırıda, 20 kişi hayatını kaybetmiş, 120 kişi de yaralanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X