Tayvan’da büyük deprem

Tayvan meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 13 kişi öldü, 155 kişi yaralandı. Göçük altından, şimdiye kadar 120’den fazla kişinin kurtarıldığı bildirildi.

Tayvan’da büyük deprem

Uzakdoğu’nun ada ülkesi Tayvan’ın güney şehri Tainan’da dün yerel saatle 03.57’de 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çok sayıda kişi göçük altında kalırken, şimdiye kadar 120’den fazla kişinin kurtarıldığı öğrenildi. 

Yetkililerin yaptığı açıklamada, hastanede olan 55 kişiden13’ü hayatını kaybetti. Merkez üssü Tainan olan deprem, bütün adada hissedildi. Yıkılan 17 katlı binadan 200’ü aşkın kişi sağ çıkarıldı. Ancak enkaz altında halen 35 kişinin olduğu sanılıyor. 17 katlı binada 60 daire olduğu ve 100’lerce kişinin yaşadığı tahmin ediliyor.

Aynı apartman içinde 10 günlük bir bebek ile 50 yaşında bir adamın cansız bedenlerine ulaşıldı. Ölenler arasında 30 yaşlarında bir adam ve 55 yaşında bir kadın olduğu öğrenildi. Depremin gece meydana gelmesi sebebiyle hazırlıksız yakalanılması Tayvanlıları kayıpların artması noktasında endişelendiriyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X