TBMM 95 yaşında

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 95. yılı dolayısıyla Meclis’te tören düzenlendi, devlet erkanı Anıtkabir’i ziyaret etti.

TBMM 95 yaşında

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 95. yılı dolayısıyla Meclis’teki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törende, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Atatürk Anıtı’na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Kenan İpek,  TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök,TBMM İdare amirleri Sırrı Süreyya Önder ve Salim Uslu ile milletvekilleri, TBMM idari personeli katıldı.

Anıtkabir’de tören

Meclis’teki törenin ardından, TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir’i ziyaret etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bazı bakanlar, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile bazı milletvekilleri Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Atatürk’ün mozolesine geldi.

Çiçek’in, Atatürk’ün mozolesine “TBMM Başkanı” yazılı çelengi koymasının ardından, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Heyet daha sonra, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, deftere şunları yazdı:

“Büyük Atatürk, açılışını yaptığınız, ilk başkanlığını yaptığınız Türkiye Büyük Millet Meclisi 95 yaşında. Bugün vesilesiyle manevi huzurunuzda bulunmaktan büyük bir onur duyuyorum. Liderliğinizde, devletimiz bağımsızlığına, milletimiz hürriyetine kavuşmuştur. Bugün, huzur ve güven içinde yaşadığımız bir ülkemiz varsa, bunu size ve milli mücadelemizin aziz kahramanlarına borçluyuz.

TBMM olarak yegane hedefimiz, sizin açılışını yaptığınız çatı altında devletimizi ve milletimizi, muasır medeniyetler seviyesine eriştirmektir. Devletimiz, devletler ailesinin güçlü bir üyesi; milletimiz, milletler ailesinin onurlu bir üyesi olarak ebediyen yaşayacaktır. Hedefimiz, ülkemizin milli egemenliğine dayalı, çoğulcu, demokratik, laik vasfını güçlendirmektir. Emanetiniz emin ellerdedir. Sizden aldığımız ilham ile gelecek daha güzel olacaktır. Bize bıraktığınız eserlerinizle iftihar ediyor ve size minnet duyuyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X