TBMM Anayasa Komisyonu’ndaki görüşme ertelendi

Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişiklik teklifinin görüşüldüğü TBMM Anayasa Komisyonu’nda, AK Parti ile HDP’li milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıkmasının ardından çalışmalar pazartesi gününe ertelendi.

TBMM Anayasa Komisyonu’ndaki görüşme ertelendi

Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişiklik teklifinin görüşüldüğü TBMM Anayasa Komisyonu’nda, AK Parti ile HDP’li milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıkmasının ardından çalışmalar Pazartesi gününe ertelendi.

 

Komisyonda verilen arada, milletvekillerinin salona girdiği esnada, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, grup başkanvekili olması nedeniyle HDP’li Çağlar Demirel’e masada yer vermek için yerinden kalkarak yan sandalyeye geçti. 

 

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir’in, Benli’yi oturduğu yerden kaldırması üzerine AK Parti’li milletvekilleri de Baydemir’e tepki gösterdi. 

 

Bu sırada, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, “Bir nezakettir tutturmuş gidiyorsunuz. Asıl nezaketsiz sizsiniz.” diye bağırdı.

 

Sözlü tartışma Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın AK Parti milletvekillerini sakinleştirmesiyle son buldu. 

 

Bozdağ, daha sonra HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’e, “Toplantıyı sabote ediyorsunuz, gerginlik yaratıyorsunuz.” dedi. 

 

Baluken de Bakan Bozdağ’a “Sen ne karışıyorsun? Eşkıya sensin. Sen adam mısın, hadi oradan.” diye bağırdı.

 

Bu sözler üzerine bazı AK Parti milletvekilleri, Bozdağ’ın arkasına geçerek, Baluken ve HDP’lilere tepki gösterdi.

 

Tartışmanın ardından, HDP’li milletvekilleri Bakan Bozdağ’ın da aralarında bulunduğu AK Parti’li milletvekillerinin üzerine yürüdü. 

 

Tartışma, kısa sürede AK Parti ve HDP’li milletvekillerinin yumruklu ve tekmeli kavgasına dönüştü. Bu sırada AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, yere düştü. HDP’lilerin yerdeki milletvekillerine vurduğu görüldü. Toplantı salonundaki dev ekran da yaşanan arbede sırasında kırıldı.

 

Öte yandan HDP’li kadın milletvekilleri de ellerindeki su şişelerini ve dosyaları Adalet Bakanı Bozdağ’a fırlattı.

 

Kavgada, bazı milletvekillerinin burnu kanadı. AK Parti’li Demir, Başer ve Yavuz’un yaralandıkları ve rapor alacakları ifade edildi.

 

HDP milletvekilleri kavganın ardından salondan çıkarak, parti grubuna geçti. Kavgada HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş da yaralandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X