TBMM Başkanı Şentop’tan fezleke açıklaması!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yeni anaysa çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yargı kararı henüz Meclis’e ulaşmadı. Gelince usulüne uygun işlem yapılacak.” dedi.Şentop, “Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Meclis’te bu konuda samimi bir kararlılık olursa bütün siyasi partilerimizde, Türkiye’nin yeni anayasa yapabileceğine inanıyorum. Bunun yolları, yöntemleri var” dedi.

TBMM Başkanı Şentop’tan fezleke açıklaması!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın milletvekilleri ve TBMM’deki kadın personel ile bir araya gelmesinin ardından açıklamalarda bulunuyor.

Şentop, Enis Berberoğlu kararı ile ilgili olarak, “Eğer kesin hükmü kaldırma yetkisi Anayasa Mahkemesinde olsa, bunu İstanbul’daki 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nden istemez. Demek ki Anayasa Mahkemesi, bireysel başvuruda bunu kaldıramıyor. Bunu kaldırma yetkisi, mahkemelere ait. Dolayısıyla Anayasa’ya göre bireysel başvurunun sonucunu beklemek mecburiyeti yok. Daha önce uygulama bu şekilde olmuştu. Henüz daha karar gelmedi. Onunla ilgili değerlendirmeyi daha sonra yapacağız.” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şentop yeni ve sivil anayasa çalışmalarına yönelik, “Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Türkiye her zaman anayasa tartışmasının içerisinde. Parlamenter sisteme dönülmeli diyen partiler var. Parlamenter sisteme dönüş ancak anayasanın değişikliğiyle mümkün olabilir. Meclis’te kararlılık olursa siyasi partilerimizin yeni anayasayı yapabileceğine inanıyorum” dedi” dedi.

GERGERLİOĞLU’NUN AYM BAŞVURUSU

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yargı kararı henüz Meclis’e ulaşmadı. Gelince usulüne uygun işlem yapılacak.” dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Türkiye’deki düzenlemeler büyük ölçüde kadına karşı şiddeti engelleyebilecek hukuki zemin oluşturuyor. Fakat bunların gerek uygulanması konusunda titizlik hem de toplumsal bilinçlenme önemli. Bu konuda kararlılık ve bilinç lazım.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X