TBMM’deki dört partiden Fransa’ya ‘Yukarı Karabağ’ tepkisi

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti Meclis grupları ortak bildiri yayımlayarak, Fransa Senatosu’nun Yukarı Karabağ ihtilafına ilişkin aldığı kararı kınadı.

TBMM’deki dört partiden Fransa’ya ‘Yukarı Karabağ’ tepkisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi, “Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin” tanınmasını öngören teklifi 305 oyla kabul eden Fransa Senatosu’nu ortak bildiri ile kınadı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti grup başkanvekillerinin ortak imzasıyla kaleme alınan bildiride, Fransa Senatosu’nun kabul ettiği kararın yok hükmende olduğu belirtilerek “En güçlü şekilde kınıyoruz” denildi.

”DAĞLIK KARABAĞ AZERBAYCAN TOPRAĞIDIR”

Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğuna vurgu yapılan bildiride, “Fransa Senatosu’nun aldığı karar uluslararası hukuk açısından yok hükmündedir” ifadesine yer verildi.

Ortak bildiride, Fransa Senatosu’nun vahim bir akıl tutulması yaşadığına vurgu yapılarak, “Fransa hükümetinin uluslararası hukuk, hakkaniyet ve bölgedeki gerçeklerle tamamıyla ters düşen akıl dışı asılsız iddialar, hayal ürünü iftiralar ve ciddiye alınmayacak öneriler ihtiva eden bu kararı dikkate almayacağını ümit ediyoruz” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X