Tecavüz belgeseli yasaklandı

Hindistan’da, tecavüz edilerek vahşice öldürülen üniversite öğrencisi genç kızla ilgili belgesel, mahkeme kararıyla yasaklandı.

Tecavüz belgeseli yasaklandı

Hindistan’da infiale yol açan tecavüz ve cinayet olayının belgelesi yasaklandı. 

Önce tecavüz edilip sonra vahşice öldürülen üniversite öğrencisi genç kız ile ilgili İngiliz yapımı belgeselin, ülkede yayınlanmasına mahkeme izin vermedi.

India’s Daughter (Hindistan’ın Kızı) belgeseli, Dünya Kadınlar Günü’nden hemen önce 4 Mart’ta yayınlanacaktı. Ancak tecavüzcünün cezasını vermek için iki yıldan fazla bekleyen mahkeme, bir gün içerisinde belgeselin ülke genelinde yayınlanmasını yasakladı.

İngiltere’nin ödüllü film yapımcısı Leslee Udwin imzasını taşıyan ‘Hindistan’ın Kızı’ belgeselinin 7 ülkede yayınlanması planlanıyordu.

6 ülkede izleyicilerle buluşacak olan belgeseli, BBC’nin de yayınlayacağı belirtildi.

SAVUNMADAN!

İdama mahkum edilen ve ‘Delhi tecavüzcüsü’ olarak anılan Mukesh Singh, savunmasında, tecavüz edip öldürdüğü genç kızı akşam saat 21.00’de dışarı çıkması ve tecavüz etmek istediğinde de karşı koyması sebebiyle suçlamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X