‘Tecavüzle sonuçlanan kadın cinayeti’

Beyoğlu’ndaki evinde Müzisyen Değer Deniz’i öldürdüğü iddia edilen 17 yaşındaki tutuklu C.M.’nin İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı.

‘Tecavüzle sonuçlanan kadın cinayeti’

İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 1. Çocuk Mahkemesi’nde görülen dava öncesi Değer Deniz’in ailesi ve kadın örgütleri açıklama yaptı. Adliyenin ‘C’ kapısının karşısındaki meydanda açıklama yapan Değer Deniz’in kardeşi Orhan Deniz “Acımız büyük. Acımızı saracak pek bir şey yok. Bugün ilk duruşmamız. Değerimiz aramızda artık yok. Bunun sebebi de bir hırsızlık ya da şans eseri bir şey değil. Tecavüzle sonuçlanan bir kadın cinayetidir” dedi.

“BİR KRAVAT TAKMAKLA İYİ HAL OLMUYOR”

Orhan Deniz, “Her gün karşılaştığımız haberlere bir yenisini eklemiştir…. Bu cinayet. Bazı sorular var hepimizin aklında. Zaman zaman garip şekillerde yansıtıldı. Erkek egemen medyanın başka bir cinayeti oldu bunlar. Başka bir medya da hırsızlık olarak yansıttı. Fakat tüm bunlara karşılık acımız büyük olduğu gibi duruşumuz, cesaretimiz de büyük” dedi. Hiçbir çocuğun böyle bir şey yapacağına inanmadıklarını vurgulayan Orhan Deniz, adalete güvendiklerini ve bu durumun kesinleştirilmesini istediklerini söyledi. Deniz, “Ülkemizde bir sürü iyi hal indirimi dağıtılıyor. Bir insanın iyi halinin bu şekilde olacağını düşünmüyoruz. Duruşumuz buna karşıdır. Söylediğim lafta buna aittir. İyi hal indirimi almasının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bir kravat takmakla iyi hal olmuyor” diye konuştu. Değer’in öldürülmeden önce bir albüm yaptığını ve bir çocuk kitabı çıkardığını belirten Orhan Deniz, bunu kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti. Deniz, “Şimdi gidip katil gözünün içine bakacağız. Bakalım o ne diyecek” şeklinde konuştu.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Müzisyen Değer Deniz, 5 Mayıs 2015 günü evinde elleri kabloyla bağlanmış ve çanta kayışıyla boğularak öldürülmüş halde bulunmuştu. Yenibosna Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemenin ardından 39 yaşındaki Müzisyen Değer Deniz’in tecavüze uğradığı da ortaya çıkmıştı. Olayın ardından 17 yaşında C.M. isimli bir erkek gözaltına alınmış ve cinayeti işlediği iddiasıyla tutuklanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X