TEGV’li anneler sertifikalarını aldılar

“Kelebeğin Dünyası” projesinin ikinci aşaması olarak, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile birlikte hayata geçirilen ve iki yıldır sürdürülen “Çocuğumla birlikte geleceğe ilerliyorum” programı kapsamında eğitim alan TEGV’li anneler düzenlenen tören

TEGV’li anneler sertifikalarını aldılar

Türkiye’de tek çatı altında en fazla kadın çalışan istihdam eden şirketlerden biri olan Yeşim Tekstil’in Kadın ve Çocuk Kulübü ile Uludağ Soroptimist Kulübü, Yeşimli kadın çalışanların ve TEGV Bursa Öğrenim Birimi’ne çocuğunu götüren annelerin belirli konularda farkındalığını arttırmak amacıyla, 2013’ten bu yana “Kelebeğin Dünyası” projesini sürdürüyor. Proje, Yeşim Tekstil bünyesinde çalışan tüm kadın personel ve TEGV’li anneler için sağlık, hukuk ve aile/kişisel gelişim konularında farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Kasım 2015’te ikinci yılını tamamlayan projeye TEGV de dahil olmuş ve bir yandan Yeşimli kadınlar için yapılan eğitimler ve danışmanlıklar devam ederken, diğer yandan da TEGV’li annelere yönelik “Çocuğumla birlikte geleceğe ilerliyorum” adıyla 6 aylık yeni bir sertifika programı yürütülmeye başlanmıştı.

Programın ikinci yılında da devam eden eğitimlerin ardından tüm katılımcılara sertifikalarının takdim edildiği bir tören düzenlendi. Törende eğitimlere en çok katılımı gösteren 4 TEGV’li anneye hediyeleri takdim edildi.

Törende bir konuşma yapan Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur, konu ile ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:

“Kelebeğin Dünyası projemizin ikinci aşaması olarak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nı da yanımıza alarak hayata geçirdiğimiz ve ikinci yılında da devam ettiğimiz “Çocuğumla birlikte geleceğe ilerliyorum” programı kapsamında iki yıl boyunca 37 alanında uzman konuşmacı toplam 108 saat eğitim verdi. 137 TEGV’li anne bu eğitimlere ücretsiz katıldı. Bugün, eğitim alan annelerimize sertifikalarını takdim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Adını bile bir kadın isminden alan Yeşim Tekstil olarak, kadınların kadınlar için çalıştığı bu projenin paydaşlarından biri olduğumuz için gurur duyuyoruz.”

Cesur’un ardından söz alan Uludağ Soroptimist Kulübü Başkanı Ayşen Sazcılar ise; “Çocuğumla birlikte geleceğe ilerliyorum” programı biz kulüp üyeleri için önemli bir motivasyon kaynağı oldu. TEGV’deki annelerimizin minnet dolu geri dönüşleri bizi her zaman daha iyisini yapmak konusunda teşvik etti. Hem kulübümüz adına başarılı bir iş çıkardığımız, hem de bireysel anlamda büyük mutluluk yaşadığımız projemiz için işbirliğimizin devamını diliyorum” dedi.

TEGV Bursa Öğrenim Birimi Yöneticisi Elif Nur Akınet de “Bilinçlendirme çalışmaları devam ettikçe toplumumuz, çocuklarımız ve geleceğimiz için her şey çok daha güzel olacak. Bu örnek işbirliğinden dolayı Yeşim Tekstil ve Uludağ Soroptimist Kulübü’ne TEGV adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X