‘Tehditlere boyun eğmeyeceğiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MİT TIR’ları davasının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da uzanabileceğini ima etmesi, CHP örgütünde tepkilere neden oldu.

‘Tehditlere boyun eğmeyeceğiz’

RABİA DENİZ

CHP Genel Merkezi bu açıklamaların ardından 81 ilde eş zamanlı olarak il başkanlıklarının basın açıklaması yapması kararı aldı. CHP Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Sekreteri Muharrem Or, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik çirkin bir kampanya yürütüldüğünü belirterek tehditlere boyun eğmeyeceklerini, baskıcı ve zorba rejimi tanımadıklarını, mazlumun sesi olmaya devam edeceklerini söyledi.  Or, “Erdoğan, her türlü muhalefeti suç örgütü gibi tarif ederek siyaseti baskı altına alma çabasındadır. Geçmişte FETÖ ile iştirak halinde kumpas davalarını tezgahlayan Erdoğan iktidarının FETÖ ile yolları bugün ayrılmış görülse de aynı yöntemleri uygulamaya devam ettikleri yani kumpas girişimleri içinde oldukları görülmektedir. Anayasa mahkemesi ortada bir casusluk suçu olmadığını söylemektedir. Buna rağmen Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu haksız yere mahkum edilmiş ve tutuklanmıştır. Bütün bu uygulamalar kumpas davalarının tipik özelliğidir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X