Tehlike Saçan Bina Yıkılıyor

Yenimahalle’nin merkezinde atıl vaziyette bulunan eski 50’nci Yıl Yetiştirme Yurdu’nda mutlu sona gelindi. Yıllardır metruk durumda olan ve uyuşturucu…

Tehlike Saçan Bina Yıkılıyor

Yenimahalle’nin merkezinde atıl vaziyette bulunan eski 50’nci Yıl Yetiştirme Yurdu’nda mutlu sona gelindi. Yıllardır metruk durumda olan ve uyuşturucu bağımlılarının meskeni haline gelmesi nedeniyle vatandaşlara korku saçan bina, Yenimahalle Belediyesi tarafından yıkılıyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın Yenimahalle’nin göbeğinde yer alan ve bölge halkının kabusu haline gelen eski 50’nci Yıl Yetiştirme Yurdu’nun yıkılması konusunda verdiği mücadele sonuç verdi. Valilik onayı ile Yenimahalle Belediyesi yıkım ekipleri, 19 bin 500 metrekare alanda çalışmalarına başladı. 25 kişilik yıkım ekibinin 25 Mayıs’ta başladığı yıkım çalışmalarının birkaç gün içerisinde sona ermesi bekleniyor. Öte yandan, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de yıkım sonucu ortaya çıkan moloz yığınlarını temizliyor. Aynı zamanda yıkımının yapıldığı alanda yer alan onlarca yıllık ağaçlara bir zarar gelmemesi için Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri alanda bir dizi çalışma yapıyor. Ağaçların kuruyan ve tehlike arz eden dalları budanarak, iş makinalarının ağaçlara vereceği olası zararın önüne geçiliyor. HÜKÜMET KONAĞI YAPILACAK Çok geniş bir alana sahip olan alanın 7 bin metrekaresi üzerine bir Hükümet Konağı yapılacağı müjdesini veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yenimahalle Kaymakamlığımız Yenimahalle’ye yakışmıyordu. Nüfus müdürlüğü, tapu müdürlüğü, emniyet, belediye her biri ayrı yerlerde vatandaşa sıkıntı oluyordu. Burada yapılacak hükümet konağı ve hemen yanındaki belediye ile vatandaşlarımız tüm işlerini aynı yerde yapabilecekler” diye konuştu. “BÖLGE HALKI RAHAT BİR NEFES ALACAK” Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na defalarca yazı yazdıklarını, Ankara Valilisi Mehmet Kılıçlar’ı bizzat ziyaret edip durumu anlattığını hatırlatan Yaşar, Vali Kılıçlar’ın da destek ve yardımlarıyla sonuca ulaştıklarını kaydetti. Yaşar, “Vatandaşlarımızdan bu metruk binayla ilgili çok sayıda şikayet alıyorduk. Ancak mülkiyet hakkı belediyemizde olmadığı için bir müdahalede bulunamıyorduk. Vatandaşlarımız bu binanın önünden geçerken tedirginlik yaşıyordu. Asıl vahim olan tablo ise bu binada sürekli yangın çıkması hemen karşısında ise bir okulun ve benzin istasyonunun bulunmasıydı. İlgili makamlara konuyla ilgili defalarca yaptığımız şikayetler nihayet sonuç verdi ve binada yıkım çalışmalarına başladık. Ekiplerimiz günlerdir alanda hummalı bir çalışma yürütüyor. Yıkımın sona ermesiyle birlikte mahalle sakinleri rahat bir nefes alacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X