Tehlike yaratan binalara yıkım

Gemlik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, tehlike yaratan binaların yıkımını sürdürüyor. Yıkım ekipleri, belediye encümeni kararı sonrasında harekete geçerek tespit edilen ve tehlike yaratan metruk binaları yıkıyor.

Tehlike yaratan binalara yıkım

Son iki yıl içinde 250’ye yakın metruk bina yıkımı gerçekleştiren ekipler, Hamidiye Mahallesi’nde başladıkları yıkım çalışmalarını Gencali Mahallesi, Engürücük Mahallesi, Hisar Mahallesi, Orhaniye Mahallesi’ndeki yıkımlar ile sürdürdü. Yıkım ekipleri son iki hafta içinde on metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Tespit edilen binaların birçoğunun kamulaştırıldığını, başta yeşil alan olmak üzere çiçeklendirme ve yeniden yapılandırma çalışmalarının yapılacağını belirten Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Bir yandan modern Gemlik’i inşa etmek için ciddi çalışmalar yürütürken, diğer yandan da kötü görüntüleri tek tek ortadan kaldırıyoruz. Bazı mahallelerde içerisinde kimsenin oturmadığı, yıkılmaya yüz tutmuş pek çok bina bulunuyor. Dolayısıyla, insanlarımızın yaşadığı bölgelerde yıkılma tehlikesi bulunduğu için, can ve mal güvenliği açısından ciddi tehlike arz ediyor. Gemlik Belediyesi olarak bu tür binaları yıkarak, kent estetiğine uygun alanları ilçeye kazandırıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X