Tehlikeli atıklar masaya yatırıldı

Endüstriyel ve Tehlikeli Atıklar Yönetmeliği çerçevesinde sanayi atıklarının belediye tarafından toplama zorunluluğunun olmadığını belirten Kansu, esnafın konuyla ilgili tedbirlerini alması gerektiğini söyledi.

Tehlikeli atıklar masaya yatırıldı

SADULLAH ORGAN

İnegöl Belediyesi, endüstriyel ve tehlikeli atıkların bertaraf edilmesi konusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri ile bir araya geldi.

Toplantıda endüstriyel ve tehlikeli atıkların toplanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Ayrıca endüstriyel ve tehlikeli atıkların bertaraf edilmesi konusunda bilgilendirme toplantılarına devam edilmesine ve denetimlerin de artırılmasına karar verildi. İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “Endüstriyel ve tehlikeli atıklar yönetmeliği çerçevesinde, sanayi atıklarını sokaklara veya başka yerlere döken firma veya şahıslara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından önemli cezaların verilmeye başlandığını görmekteyiz. Bu cezalar gerçekten çok ağır. Bir an evvel esnaflarımızın bu konuyla ilgili tedbirlerini almaları gerekiyor” diye konuştu.

LİSANSLI FİRMALAR

Endüstriyel ve Tehlikeli Atıklar Yönetmeliği çerçevesinde sanayi atıklarının belediye tarafından toplama zorunluluğunun olmadığını belirten Kansu “Şimdiye kadar bizler iyi niyet çerçevesinde bu toplama işini gerçekleştiriyorduk. Ancak yasa diyor ki, işletme sahipleri ve esnaflar geri dönüşüm lisans belgesi olan bir firma ile anlaşarak, onlara teslim etmek zorundalar. O firmalar da bunu yine enerji üretimi veya düzenli katı atıkların bertaraf yönetmeliğine uygun şekilde bertaraf etmek zorundalar” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X