Tehlikeli meslekler için yeterlilik belgesi

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (İTSO) yapılan açıklamada, tehlikeli meslekler grubunda faaliyet gösteren üyelerinin çalışanlarının, Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmeleri için odaya başvurmaları istendi.

Tehlikeli meslekler için yeterlilik belgesi

SADULLAH ORGAN

 

İTSO Başkanı Metin Anıl söz konusu belgelerin alınması için işyeri sahiplerine kolaylık sağlamak amacıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi A.Ş (MEYBEM A.Ş) kurulduğunu vurguladı. Anıl, kurulan şirketin tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlerde çalışanların veya çalışmak isteyenlerin bilgi, beceri ve yetkinliklerinin ulusal yeterliliklere ve ulusal/uluslararası standartlara uygunluğunun ölçme ve değerlendirmesini yapacağını ifade etti. Anıl, “Tebliğde tanımlanan 40 tehlikeli ve çok tehlikeli sektörde faaliyet gösteren üyemiz odamıza başvurduklarında, çalışanları için gerekli belgeleri almaları konusunda gereken desteği vereceğiz. MEYBEM A.Ş 12 alanda TÜRKAK’tan akredite oldu” dedi.

MEYBEM A.Ş tarafından yapılan sınav ve belgelendirme türleri şunlar olacak:

Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3, Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4, Ahşap Kalıpçı Revizyon 02 Seviye 3, Betonarme Demircisi Revizyon 02 Seviye 3, Betoncu Seviye 3, Duvarcı Seviye 3, İskele Kurulum Elemanı Revizyon 01 Seviye 3, Sıvacı Revizyon 02 Seviye 3, CNC Programcısı Seviye 4, CNC Programcısı Seviye 5, Metal Saç İşlemeci Seviye 3, Metal İşlemeci Seviye 4

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X