Tehlikeli restleşme

Kore Yarımadası’nda tansiyon yeniden yükseldi. ABD Hava Kuvvetleri uçaklarını Kuzey Kore’ sınırında uçurdu.

Tehlikeli restleşme

Guam’daki askeri üsten kalkan B-1B tipi bombardıman uçaklarına, Japonya’dan kalkan savaş içakları da eşlik etti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Amerikan uçaklarının 21.yüzyılda ilk kez Kuzey kore’ye bu kadar  yüklüştığını belirtti. Açıklamada “Görev Amerika’nın tehtidlerini ortadan kaldırmak için   birçok askeri seçeneği olduğunun  gösterdi” denildi. 

Amerika’nın bu hamlesine Kuzey Kore’den sert tepki geldi. Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, Donald Trump’ın akli dengesini yitirmiş bir megaloman olduğunu söyledi ve akli dengesini yitirmiş böyle bir kişinin elinde nükleer silahları ateşleyecek düğmeye sahip olmasının uluslararası barış  ve güvenliğe en büyük tehdit oluşturduğunu belirtti.  

Bakan Ri Yong Ho, “Trump geçtiğimiz günkü konuşmasında bize hakaret ederek Kuzey Kore füzelerinin ABD topraklarını vurmasını kaçınılmaz  hale getirdi’ diyerek Washington’a rest çekti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X