Tehlikeli restleşme

Metal işçilerinin grev kararı alması üzerine, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’na (MESS) üye şirketler de lokavt kararı aldıklarını borsaya bildirdi.

Tehlikeli restleşme

Türkiye genelinde 130 bin Bursa’da ise yaklaşık 50 bin çalışanı ilgilendiren metal sektöründeki toplu sözleşme sürecinde ipler geriliyor. MESS ile masada uzlaşma sağlayamayan işçiler, geçtiğimiz haftasonu yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla Bursa’da büyük bir miting düzenlemişti. Bunun üzerine MESS, yüzde 6’dan yüzde 8’e çıkardığı zam teklifini yüzde 10 olarak revize etmişti. Ancak metal işçileri, bu teklifi kabul etmeyerek grev kararı aldıklarını açıklamıştı. Bunun üzerine MESS de lokavt kararı aldığını borsaya bildirdi. Aralarında Türk Traktör, Tofaş, Borusan Mannesman, Aygaz, Ford ve Otokar’ın olduğu dev şirketler lokavt tarihinin önümüzdeki günlerde açıklanacağını ifade etti. İşçiler ise, fabrikalardaki eylemlerine dün de devam etti ve tüm vardiyalarda yarım saat durma eylemi gerçekleşti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X