Tek başınıza hareket etmeyin

Ceferin, ülke federasyonlarına uyararak Avrupa kupalarından men edilme sinyali verdi. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, ligi olduğu gibi tescil etmesi gündeme gelen Belçika’yı örnek göstererek tüm üye ülkeleri uyardı.

Tek başınıza hareket etmeyin

Koronavirüs krizi nedeniyle Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi gibi süren kendi turnuvalarını bitirebilme çareleri arayan UEFA’nın kulüpler ve federasyonlara yazdığı tehditkar mektup gündeme damgasını vurmuştu. Alman ZDF Televizyonu’na röportaj veren UEFA Başkanı Aleksander Ceferin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KASADA 600 MİLYON EURO VAR

Çok özel bir durumla karşı karşıya kaldıklarını belirten Ceferin, “Çözmeye çalıştığımız çok sayıda problem var. Ancak şu anda kasamızda 600 Milyon Euro bir para var ve bunu kullanmak zorundayız. Her şeyden önce ülke federasyonları ve UEFA’nın diğer fonksiyonları için” dedi.

ALMANYA’NIN KARARI

Almanya liginin mayısın ikinci haftasında yeniden başlama düşüncesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Ceferin, “Oyuncuların sağlığının ön planda olduğu her yol doğrudur. Bu Bundesliga’nın kendi kararı. Eğer sezonu seyircili tamamlayalım diyerek oyuncuların, tüm aktörelerin yani antrenörler, hakemler, bir maçta kim görev yapıyorsa onların sağlığı riske edilirse bu benim için yanlış olur” diye konuştu.

FFP ASKIYA ALINDI

Bundesliga’nın 1 yıl boyunca lisans şartlarını askıya alması üzerine Finansal Fair Play ile ilgili düşüncelerini de aktaran UEFA Başkanı Ceferin, “Evet, bu kesinlikle bizim için de iyi bir düşünce. Çok sayıda kulüp finansal zorluklar yaşarken bizim de esnek olmamız gerekiyor. Çünkü şu anda FFP şartlarını yerine getirmeleri zor. Biz de şimdilik bunu askıya alıp sezonun bitmesini bekleyeceğiz. Ama Almanya’da yapılanı kendimiz için de opsiyon olarak tutuyoruz” dedi.

DEVLER LİGİ İÇİN TARİH VERDİ

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’ni 3 Ağustos tarihine kadar bitirmek istediklerini söyledi. Ceferin şunları söyledi: “Dörtlü ve sekizli final opsiyonları da bulunuyor. Ancak bunlar şu an sadece teori. Ayrıca maçların seyircisiz oynanması zorunlu gibi gözüküyor. Futbol taraftarsız ve taraftarlı aynı şey değil.”

POZİTİF ENERJİ GETİREBİLİR

“Ancak yine de seyircisiz de oynayıp en azından televizyondan yayınlamak hiç olmamasından iyidir. Bu da insanların evine pozitif enerji getirebilir. Bu tarihlerle ilgili tek yanlış seçenek, oyuncuların, teknisyenlerin, taraftarların, hakemlerin ve profesyonellerin sağlığını riske atmak olacaktır, ancak o zamana kadar herhangi bir tehlike yoksa sorun görmüyorum. Spor bir enerji kaynağıdır, halkın kaygısını hafifletmek için de buna ihtiyacımız var, şu anda süperstarların futbolcular değil doktorlar ve hemşireler olduğu anlaşılıyor ”

BELÇİKA İLE YAPICI ÇÖZÜM

Belçika’da sezonun iptal edip yarıda kaldığı yerde tescil etme kararı verilmesini de değerlendiren UEFA Başkanı Ceferin, “Bunun doğru bir adım olduğunu düşünmüyorum. Dayanışma tek yönlü bir yol değil. Önce yardım isteyip sonra o anda bana böyle uygun deyip kendi başına karar vermek olmaz. Belçika ve şu sıralarda onlar gibi düşünenlerin gelecek sezon kupalara katılımlarını riske ettiklerini söylemeliyim.” UEFA, 15 Nisan’da çıkacak olan nihai karar öncesinde Belçika’yı bu yönde karar alırsa takımlarının gelecek sezon Avrupa’da mücadele edemeyeceği yönünde uyarmıştı. Ceferin ve Belçika Futbol Federasyonu’nun dün görüştüğü ve yapıcı bir çözüm için anlaşmaya yakın oldukları haberi geldi.

FIFA PARAYI NASIL DAĞITACAK?

FIFA’nın 2,7 Milyar Euro’luk yardım paketi konusundaki açıklamasını da değerlendiren Ceferin, “FIFA’nın açıklaması acil olarak paraya ihtiyaç duyanlar için yapılmış bir açıklama. Bizim de kimin ne kadar alacağı konusunda FIFA finansal departmanına onay vermemiz gerekiyormuş. Bu hem bana hem de bazılarına biraz garip geldi. Bu paraların nereye akacağını kimse kontrol edemez. Bunun için çok katı kurallar gerekiyor ve bu da sadece FIFA finans departmanına bırakılamaz. Bu çok basit düşünülmüş” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X