Tek yürek halinde yatırımlara devam

Ülkenin milli birlik ve bütünlüğüne kast eden saldırılara karşı tek yürek olmaya devam edeceklerini belirten iş dünyası temsilcileri, ”Yatırımlara ara vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde görüş belirtti.

Tek yürek halinde yatırımlara devam

İş dünyası temsilcileri, teröre lanet yağdırırken, alçakça ve kalleşçe yapılan saldırıların asla hedefine ulaşamayacağını vurguladılar.  

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, dün sabah saatlerinde Kayseri’de yaşanan terör saldırısını kınadı. ”Ülkemizin milli birlik ve bütünlüğüne kast eden hain saldırılara karşı tek yürek olmaya devam edeceğiz” diyen Burkay şunları kaydetti: 

”Terör saldırıları, darbe girişimleri ve ekonomik oyunlarla ülkemizin istikrarı ve huzuru bozmak isteniyor. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü kast eden bu hain senaryolara karşı milli birlik içinde durduğumuz sürece, terör asla hedefine ulaşamayacak. Terörün ve kirli oyunların karşısında asla yılmayacağız ve inancımızı kaybetmeyeceğiz.”

BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Bursa İş dünyası olarak alçakça ve kalleşçe yapılan bu saldırıların asla hedefine ulaşamayacağına inandıklarını dile getiren Burkay, ”Milletimiz, 15 Temmuz ve öncesinde de gösterdiği gibi bu alçak saldırılara asla boyun eğmeyecek. Sevgi, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olan Hz. Mevlana’nın vefat yıldönümünde; milletimizin birliğini, birlikte yaşama iradesini ve ortak geleceğimizi hedef alan bu kalleş saldırıyı lanetliyoruz. Hain saldırıda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun” diye konuştu.

BİZE DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKLER

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak da, Kayseri’de gerçekleşen menfur terör saldırısıyla ilgili bir mesaj yayımladı. Olpak, ”Maalesef hainler hainlik yapmaya devam ediyorlar. Kayseri Erciyes Üniversitesi yakınlarında doğrudan askerimizi hedef alan bir terör saldırısının haberi ile yüreklerimiz yine dağlandı. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazi ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Başta şehit ailelerimize olmak üzere tüm milletimize sabır diliyorum. Bu vatanın kahraman evlatlarını hedef alan her saldırının milletimizin birlik ve bütünlüğüne yapıldığı ortadadır. Ancak hainler bilsin ki bu milleti asla sindiremeyecek, yıldıramayacaklar. Bize diz çöktüremeyecekler.”

YATIRIMLARA ARA VERMEYECEĞİZ

RUMELİSİAD Başkanı Erol Kılıkçıer, kısa süre içerisinde bir acı olay ile daha karşı karşıya kalındığını ifade ederek, ”Şehit olan askerlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz. Terör saldırıları ile farklı emellerine ulaşmak isteyenler bu emellerine hiçbir zaman ulaşamayacak. Bu konuda ülke genelinde ortaya çıkan birliktelik önemli bir adımdır. İş dünyası da yatırımlara ara vermeden çalışmalarını sürdürerek ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Ancak burada önemli bir nokta daha var ki onu da gözden kaçıramayız. İstihbarat faaliyetlerinde daha etkin ve sonuç odaklı çalışmaların gerekliliği ve sürdürülebilirliği de önemli” diye konuştu.

ZOR ZAMANLARI TOPLUMSAL BİRLİKLE AŞACAĞIZ

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’ndan (TİSK) yapılan açıklamada, ”Bu sabah Kayseri’de askerlerimizi hedef alan hain terör saldırısı işveren kesiminde ve milletimizde büyük teessüre sebep olmuştur. Gerçekleştirilen terör saldırıları karşısında asla yılgınlığa kapılmaksızın, birliğimizi güçlendirerek bu zor zamanları mutlaka aşacağız. Saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X