Tekel parkı Hazine’ye geçti

Burulaş’ın Mudanya’daki İskele Meydanı’nda otopark olarak kullandığı eski Tekel binası alanının hazineye devredildiği bildirildi.

Tekel parkı Hazine’ye geçti

ÖMER BİLİK

31 Ocak 2015 tarihinde kullanım izni dolan 3 bin 723 metrekare alanı bulunan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından otopark olarak işletilen eski tekel binası arsası Maliye Bakanlığı’nın Valilik’e gönderdiği yazısıyla hazinenin oldu. 

AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, mevcut arsa için belediyenin adım atmadığını ve bu nedenle de 31 Ocak 2015 gününden sonra arsanın tamamen hazineye geçtiğini belirterek, buraya büyük bir olasılıkla Hükümet Konağı inşaatının başlayacağını, bu inşaatın yapılması için İçişleri Bakanlığı’nın alanı 2015 yatırım programına aldığını bildirdi. Su, “Verilen süre doldu. Buranın tahliyesi gerekir” dedi.

İTİRAZLARIMIZI YAPTIK

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından kendilerine yazı gönderilene kadar tahsis amacına yönelik her türlü görevi yerine getirdiklerini ifade etti. 

28 Ocak 2015 tarihine kadar belediye olarak Burulaş’tan otopark kirası aldıklarını belirten Türkyılmaz, “Projelerini hazırladık ama gelen bu yazı ile hayal kırıklığı yaşadık. Çünkü burası için yapılan projenin uygulamasını yapıp kendi imkânlarımızla çok amaçlı kültür merkezi olarak temelini atacaktık. Bununla ilgili haklarımızı öğrendik ve danışmanlarımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü dahil gerekli yerlere itirazlarımız yapıldı, sonucu bekliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X