Tekin çiftçiyi dinledi

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin Karacabey’de domates üreticisini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Tekin çiftçiyi dinledi

AYHAN FİDAN

 

Tekin, planlı bir tarım politikasının işlemesi konusunda mücadele verdiklerini söyledi. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin Karacabey’e bağlı Sultaniye Mahallesi’nde domates üreticisi ile bir araya gelerek sorunları dinledi. Sorunun sadece domates üreticilerinin sorunu olmadığını ifade eden Tekin, tarım ve hayvancılığın gözardı edildiğini söyledi. 

Sorunların birebir çabalarla çözülmesinin mümkün olmadığını ifade eden Tekin, “Fabrikayı suçlayarak, onu suçlayarak bu meseleleri çözmek mümkün değil. Bu bir sistem sorunu. Bu yanlış politika değişmediği sürece bugün domatesi konuşuruz, yarın patatesi konuşuruz, öbür gün soğanı konuşuruz” diye konuştu.

Sivil toplum örgütlerinin hangi alanda olursa olsun birinci önceliğinin kendi grubunda olan insanları, mükellefleri korumak zorunda olduğunu ifade eden Gürsel Tekin, “Gerek parlamento da biz, gerek vekillerimiz, gerek odalarımız bir çaba sarfedecektir” ifadelerine yer verirken, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem ise, “Biz şu anda çiftçiye verilmiş olan rampalarda 11-12 kuruşluk ücreti 20 kuruşlara 25 kuruşa getirmek istiyoruz. Fabrikalarda 15 kuruşa alınan domatesi, aynı şekilde 20 kuruş ve üzerine çekilmesini istiyoruz” diye konuştu.

ÜRETİCİYLE BULUŞTU

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, domates indirme rampasına giderek domates indirdi ve buradaki sorunları dinledi. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve partililer çadırlarda kalan tarım işçileri ve Suriyelileri de ziyaret ettiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X