‘Teknik görüşmeler tamamlandı’

ABD ile Türkiye’nin IŞİD’i Suriye’nin kuzeyinden çıkarmak için yürüteceği ‘kapsamlı’ operasyonun teknik görüşmelerinin pazar günü tamamlandığı bildirildi.

‘Teknik görüşmeler tamamlandı’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’nin Türkiye sınırında bulunan IŞİD militanlarının bölgeden çıkarılması için ABD ile Türkiye’nin ‘kapsamlı’ hava operasyonlarına başlayacağını ve  teknik görüşmelerin önceki gün tamamlandığını belirtti. Bakan Çavuşoğlu ‘Yakında IŞİD’e karşı bu kapsamlı operasyonlara başlayacağız’ dedi.

80 KM’LİK ALAN

Söz konusu kapsamlı operasyon planına göre, Suriye’nin kuzey sınırındaki 80 kilometrekarelik dikdörtgen bir alanda ABD ve Türkiye’nin hava desteği vereceği Suriyeli muhalifler, IŞİD’i bölgeden çıkarmak için savaşacak.

ŞAM’A MESAJ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ayrıca operasyonların Suriye lideri Beşar Esad’e mesaj vereceğini ve Esed’a karşı müzakere masasında ve Suriye iç savaşının siyasi çözüm yönünde bir baskı unsuru olarak kullanılabileceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X