Teknoloji bağımlılığı ile mücadele sürüyor

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ve Yeşilay Bursa Şubesi, Bilişim Haftası kapsamında ‘Teknoloji Bağımlılığı’ konferansı düzenledi.

Teknoloji bağımlılığı ile mücadele sürüyor

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Yeşilay Bursa Şubesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen konferansta Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Dinç, katılımcılara teknoloji bağımlılığı ile ilgili çeşitli bilgiler aktardı.

Konferansa Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör ile Yalçın Bulut, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Önder Tanır, Yeşilay Bursa Şube Başkanı Dr. Serhat Yamalı’nın yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. 

Teknolojinin hayatı kolaylaştıran birçok unsuru barındırdığına dikkat çeken Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör, “Ancak birçok da zararları ortadadır. Bununla ilgili velilerin bilinçli olması ve çocuklara rol model olması lazım” dedi.

Bursa’da teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek için çeşitli noktalarda etkinlikler düzenlediklerini vurgulayan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, “Daha sağlıklı bir toplum için İl Sağlık Müdürlüğü, Yeşilay ve Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile adolesan öğrenciler ve velilerine yönelik bir projeyi uygulamaya sunduk” şeklinde konuştu.

Teknoloji bağımlılığının bütün boyutlarıyla artık herkes tarafından farkına varıldığını dile getiren Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Dinç ise, “Teknoloji hayatımızı zenginleştirdiği ölçüde var olsun. Hayatımızı kolaylaştırdığı ölçüde yer alsın. Şayet hayatımızı daraltmaya, paketleştirmeye ve renksizleştirmeye başladıysa orada dursun” ifadelerini kullandı. 

Program sonunda Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, katılımlarından dolayı Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Dinç’e çiçek takdim etti.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X