Teknoloji Fen model okul olmayı hedefliyor

Teknoloji Fen Okulları eğitim koordinatörü Orhan Karakoç, model okul olma hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, “Eğitimdeki yanlışların ne olduğunu iyi biliyoruz. Sadece doğrular ve yeni doğrularla model okul olacağız” dedi.

Teknoloji Fen model okul olmayı hedefliyor

22 yıllık eğitim ekolü Kültür Eğitim’in yeni kolej markası; Teknoloji Fen Okulları, ilk öğrencilerini 2017-2018 eğitim öğretim yılında kabul edecek. Teknoloji merkezli eğitim anlayışını benimseyen okulun eğitim koordinatörü Orhan Karakoç, “Ezberin yok sayıldığı yeni bir sistem. Teknoloji Fen, öğrenciyi hem bilgiyi alan hem de bilgiyi üreten noktaya taşımayı hedefliyor. Eğitimdeki yanlışların ne olduğunu iyi biliyoruz. Sadece doğrular ve yeni doğrularla model okul olacağız” dedi.

 

Eğitimdeki temel sorunun aslında çok net olduğunu vurgulayan  Karakoç, “ Yüksek kontenjanlı okullar, sınıflar, kalabalıkların içinde kaybolan çocuklar. Farklı nedenlerden dolayı mesleğini mutsuz sürdüren öğretmenler. Tekrara düşen, ezberi ve soru çözmeyi başarı olarak gören eğitim anlayışı. Bunlar temel yanlışlar. 22 yıllık bir eğitim kurumu olarak, bugüne kadar sayısız başarıya ulaştık. Lakin artık sesimizi yükseltip, yeni doğruları anlatmamız gerekiyor. Teknoloji Fen Okulları, model olmayı hedefleyen bir başlangıç” ifadelerini kullandı.

 

GÜVENLİ OKUL

 

Özlüce’de inşa edilen eğitim kampüsünün, güvenli okul –bilgiyi ve öğrenmeyi her noktasında sürdüren okul mantığıyla projelendirildiğini anlatan Orhan Karakoç, “Eğitimin silikon vadisi tanımını kamuoyu layık gördü. Gerçekten de bu tanımın içini dolduran bir okul yapıyoruz. Hem eğitim teknolojileri, hem de akademik kadrosuyla, benzerlerinin söylemediğini söyleyen bir okul olacak. Örneğin çocuklarımız, çalışacakları eğitim setlerini veya projelerini, modelleyerek 3D printerlarla kendileri yapacak. Tüm bu faaliyetlerin bir amacı var. Örneğin bir helikopter tasarlayan öğrencimiz, aerodinamik kurallarını öğrenecek. Bunu araştırmaya başlayacak. Bu bilgiden başka bir noktaya ilerleyerek kütleler arası çekim kuvvetini, teorik mantıkla değil bir deney setinin içinde yaşayarak öğrenecek. Tüm bu parametreler arasındaki ilişkiyi matematik formüllerinin içinde hesaplarken, matematiğin aslında rakam ve formüllerden ibaret olmadığını, bir yaşam biçimi olduğunu anlayacak. Öğrencinin düşünme ve öğrenme şekli değişecek. Bir sonraki aşamada bu helikopteri uçurmak için bir bilgisayar programı yazacak. Özetle Teknoloji Fen Okulları’nı büyük bir laboratuvar düşünün. Bilgi bu okulda yaşayarak, deneyimlenerek öğrenilecek ” dedi. 

Düşük kontenjanlı, maksimum eğitim odaklı bir okul olacaklarının altını çizen Karakoç, “Öğrencilerimizin ad ve soyadı bilgilerinden fazlasını bileceğiz. Nasıl düşündükleri, nasıl öğrendikleri, nelere eğilimleri olduğu bizim için son derece önemli. Okulumuzdaki her öğrencinin tam öğrenmesini istiyoruz, bunun başka oluru da yok.  Veli ve öğrenci arasındaki iletişimi son derece güçlü tutacağız. Matematik, fizik, kimya sıkıcı demeyecek öğrencilerimiz. Keşfettikçe daha fazlasını talep edecek. Teorik bilgiyi, yaşama ve deneyimleme imkanı olacak. En önemlisi dünya ile İngilizce konuşacak. Bu yıl sadece anaokulu, ilkokul ve ortaokul kademelerimize öğrenci kabul ediyoruz. Lisemize ilk öğrencilerimizi gelecek yıl alacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X