Teknoloji Fen Okulları’nda ilk 100 gün değerlendirildi

Bursa markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Özel Teknoloji Fen Okulları’nda 100’ncü gün değerlerdirmesi yapıldı.

Teknoloji Fen Okulları’nda ilk 100 gün değerlendirildi

Tanıtım lansmanında kamuoyu ile paylaştıkları farklılıkları ve kendilerine özgü yöntemlerini 100’ncü günlerinde değerlendirmeye alan Genel Koordinatör Orhan Karakoç, “Ezberci eğitim anlayışından çıkarak, öğrencilerin yaşayarak, deneyimleyerek, laboratuvar ortamlarında fen ve teknolojiyi kullanacaklarını vurguladığımız tüm bu uygulamalarla kalıcı öğrenmeyi sağlamanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Uyguladıkları kodlama eğitimi programı kapsamında Uludağ Üniversitesi ile yaptıkları işbirliğinin çocuklarda hedeflenenden çok daha sağlam bir alt yapı temeli oluşturduğunu belirten Karakoç, “Hazırlık sınıflarımızda başlatmış olduğumuz kodlama eğitimini tüm derslerimizle ilişkilendirerek uygulamaya devam ediyoruz.

Konuşan yabancı dil sloganıyla yine hazırlıktan 4.sınıfa kadar, öğrencilerimizin yüzlerce kelime, şarkı ve günlük diyaloglarla kelime dağarcıklarını zenginleştirip, konuşma özgüvenini arttırarak akıcı bir dille İngilizceyi konuşulabilir bir hale getirdik. Ortaokul öğrencilerimizde ise mevcut düzeylerini daha kurallı ve akıcı bir İngilizce ile kazanmalarının çabası içinde olduk” diye konuştu.

Özel Teknoloji Fen Okulları isminden hareketle, Teknoloji ve Fen’i 50’ye yakın laboratuvar, atölye ve özel çalışma ortamlarında diğer derslere temel oluşturmanın mutluluğu içerisinde olduklarına vurgu yapan Karakoç, “2’nci dönemin başladığı ve kayıtların devam ettiği bu süreçte yapılan eski ve yeni veli görüşmelerinde, yüzde 99 veli memnuniyeti ile karşılaşmanın gururunu yaşıyoruz. ‘Mutlu Çocuk, Mutlu Veli ve Huzurlu Öğretmen’ sloganı ile çıktığımız bu yolda, bize inanan tüm velilerimize ve Bursa kamuoyuna teşekkür ederiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X