Teknoloji Fen’de ilk ders zili çaldı

Teorik eğitimin “uygula, yaşa, bilgiyi kalıcı öğren” sistemiyle teknoloji laboratuvarlarında desteklendiği Bursa’daki ilk eğitim kampüsü olma özelliği taşıyan Teknoloji Fen Okulları 2017-2018 eğitim öğretim yılıyla birlikte kentin maarif dünyasına katıldı

Teknoloji Fen’de ilk ders zili çaldı

Matematikten, fen ve sosyal bilgilere tüm derslerin etkileşimli laboratuvarlarda pratik uygulamalarla desteklendiği Teknoloji Fen Okulları, öğrencilerine İngilizce’nin yanında  yeni dünyanın ortak dili olan kodlama eğitimi de verecek. Özlüce’de inşa edilen kampüs, anaokulu, ilkokul ve ortaokul kademelerinde 1.200 öğrenci kapasitesine sahip. 

 

Yeni eğitim öğretim yılının açılışında konuşan Bursa Kültür Eğitim grubunun da kurucusu olan yönetim kurulu başkanı Naci Atış; özgün ve özgür düşünen, öğrendiklerinin üstüne yeni bilgiler inşa eden, bilgiyi ve öğrenmeyi yaşam biçimi kabul eden, etik değerleri sağlam güçlü bir nesil için var olduklarını söyledi. 

Naci Atış “Başarı yarışında rekabete değil, bireyin – öğrencinin mutluluğuna odaklı olacağız, gözlerinin içi yaşama sevinciyle parlayan bu güzel çocukların, hayallerine, ortak güzel geleceğimize uzanmalarında değer katarak, geliştirerek destek vereceğiz. Teknoloji Fen Okulları eğitimde sürekli gelişimin adı olacak” dedi. 

Açılış töreninde konuşan eğitim grubunun koordinatörü  Orhan Karakoç ise “Yıllanmış hataların tek tek toplanıp, kapı önünde bırakıldığı bir okul olacak Teknoloji Fen. Veliyi dinleyen, öğrenciyi salt sınav başarısıyla ölçümlemeyen, hayalleri ezberle değil pozitif motivasyon ile daha da ileriye götüren bir eğitim grubu olma kararlılığındayız” dedi. 

Karakoç, “Çocuğum neden matematik öğrenemiyor, niye İngilizce konuşamıyor diye artık sorgulamamalı veli. Öğretmen kadromuzla, sistemimizle model bir okul olacağız, sözümüz söz, bize güvenen tüm Bursalılar’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.  

Açılış töreninde yüzlerce Teknoloji Fen Okulu öğrencisinin gelecek dileklerini balonlarla gökyüzüne gönderdiği an muhteşem bir tablo oluşturdu. Anaokulu –ilkokul ve Ortaokul kademelerindeki öğrenciler, açılış törenin ardından ders başı yaptı. Yeni nesil eğitim vadisi kriterlerinde projelendirilen kampüste açık ve kapalı spor alanları, teknoloji sınıfları, sanat ve müzik atölyeleri sinema, konferans salonu, akıl oyunları istasyonları gibi eğitime değer katan bölümler de bulunuyor.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X