‘Teknoloji sanatı öldürdü’

Hayal Kahvesi’nde verdiği konser öncesi Olay TV’de ‘Renkli Hayatlar’ programına konuk olan Suat Suna, gelişen teknolojinin hem duyguları hem de sanatı olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

‘Teknoloji sanatı öldürdü’

DUYGULAR YOK OLDU

Müzik kariyerinde 24. yılına giren Suat Suna, önceki gece Hayal Kahvesi’nde Bursalı dinleyenleriyle buluştu. Konser öncesi ise Olay TV’nin ‘Renkli Hayatlar’ programına konuk olan Suna, samimi açıklamalarda bulundu. Pop müzikte kalitenin düştüğünü söyleyen Suna, ‘Bunda en büyük etken gelişen teknoloji. Müzik bilgisayarlara bağımlı hale gelince akustik sanat öldü. Aynı şekilde hayatın hızlanması ilişkileri de değiştirdi. Dolayısıyla yazılan şarkıların da duygusu değişti’ dedi. 

YARIŞMALAR ŞOVA DÖNÜŞTÜ

Şöhretin kapılarını 1993 yılında katıldığı beste yarışmasında aldığı derece ve ardından yaptığı albümle aralayan Suat Suna, günümüzdeki müzik yarışmalarını eleştirdi. Yarışma formatlarının içinin boşaltıldığını düşünen Suna, ‘Benim katıldığım bir beste yarışmasıydı. Dolayısıyla bir beste yapıp o eseri aynı zamanda çok iyi şekilde yorumlamak ta gerekiyordu. Oysa bugün kü yarışmalarda artık beklenen iyi şarkı söylemek bile değil. Yani yarışmalar birer şova dönüştürüldü’ dedi. 

Suat Suna, arkadaşımız Ünal Özbay’ın sorularını yanıtladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X