Teknolojide ilk yerli şartı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri, Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla 3G işletmecileri, şebekelerinde kullanacakları yazılım ve donanım ürünlerinin belirli bir kısmını, Türkiye’de Ar-Ge merkezi bulunan ve belirli sayıda mü

Teknolojide ilk yerli şartı

Yetkililer, Türkiye’de ürün ve sistem geliştirmek amacıyla kurulan KOBİ’lerin desteklenmesi amacıyla 3G’de getirilen Ar-Ge yükümlülüklerinin, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı politikaları çerçevesinde yapılacak 4G yetkilendirmesinde de geliştirilerek devam ettirileceğini ifade etti.

4G İLE GELECEK

Bu kapsamda mobil işletmecilerin kendi bünyelerinde gerçekleştirdikleri Ar-Ge faaliyetlerinin de gelişmesini destekleyecek bir kurgunun söz konusu olacağını belirten yetkililer, ‘Yerli ürün kullanımına verilen önemin bir göstergesi olarak bu konuda bir düzenleme yapıldı. 

İşletmecilere, şebekelerinde belirli oranlarda yerli ürün belgesine sahip ürünleri (baz istasyonu veya ilgili diğer şebeke ekipmanları gibi) kullanma zorunluluğu ilk defa 4G yetkilendirmesiyle getirilecek’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X