Teknolojik bağımlılıkla mücadele dönemi başlıyor

Vali İzzettin Küçük, Çekirge Mahallesi’nde bulunan Sağlıklı Yaşam Merkezini ziyaret ederek burada teknoloji bağımlılığı ile mücadele hakkında açıklamada bulundu.

Teknolojik bağımlılıkla mücadele dönemi başlıyor

Bağımlılığın her türlüsü ile mücadelede azimli davranıldığını vurgulayan Vali Küçük, Türkiye’de bir ilk olarak Sağlıklı Yaşam Merkezi bünyesinde ‘Teknolojik Bağımlılıkla Mücadele Birimleri’ açılacağını söyledi.

 Vali açıklamasında, “Bağımlılık ile ilgili mücadelemizi biliyorsunuz. Ailelere ulaşması için 500 bin broşür dağıtmıştık bir 500 bin daha dağıtacağız. Günümüzde bağımlılığın çeşitliliği arttı. Özellikle çocuklu evlerde bildiğimiz teknoloji bağımlılığı var. Bununla nasıl mücadele edeceğimizi, nasıl karşılayacağımızı bilmiyoruz, bunun için Türkiye’de ilk defa Bursa’da Sağlıklı Yaşam Merkezlerinde ‘Teknolojik Bağımlılıkla Mücadele Birimleri’ olacak.

15 gün içerisinde buralarda aktif hale getirilecek. Tabi bu konu bilimsel, uzmanlığa dayanan bir çalışma istiyor onun için burada aktif olacak merkezlerimizde ki uzman personel, ruh ve sinir hastalığı hastanesinde ve üniversitelerimizdeki uzmanlarımızın eğitimlerinden yararlanarak yapılacaktır.

Bu Türkiye’de bir ilk, artık her evde bağımlılık sorun olma potansiyeli var. Sağlıklı Yaşam Merkezleri sayesinde vatandaşlarımız, sürekli hastanelerde gezmeyecek. Vatandaşlarımız, buralarda çok daha etkili ve zaman ayırarak hizmet alacak” dedi. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X