Teknolojinin evrimi

TURKTICARET.Net firmasının kendi bünyesinde kurduğu TURKTICARET.Net Akademi, bu hafta sonu Universiteplus Kurucusu Volkan Karabacak’ı ağırladı. Şirket çalışanlarından oluşan katılımcılara “Teknolojinin Evrimi” konulu bir seminer veren Karabacak, önce haya

Teknolojinin evrimi

Hayatımızı kolaylaştıran, bilgi ve paylaşım ağının çabukluğu ile bilgiye ve habere ulaşmayı pratiğe döken, elimiz ayağımız haline gelen bilgisayarların primitif hallerini ve yaygınlığını; 1949 yılında Nasa ofislerinde çekilmiş bir fotoğrafın slaytıyla paylaşımcılara aktaran Karabacak, o yıllarda yeni yeni görünmeye başlayan bilgisayarların, günümüzde oluşturduğu hakimiyetinin ne kadar yüksek seviyeye geldiğini de belgelemiş oldu.

Nereden Nereye…

1900’lerdeki ilk çamaşır makinelerinin, şimdiki zamana evrilişini de yine slaytlarla paylaşan Volkan Karabacak; bilgi denen gücün bize, bindiğimiz taşıtların koltuklarına monte edilmiş; dev binaların, gökdelenlerin, plazaların cephelerine giydirilmiş, her an her yerde karşımıza çıkan televizyon ve bilgisayar ekranlarından aktarıldığını, dijital dünyanın, gerçek dünyanın üzerine yansıdığını belirtti. Genç girişimci, ayrıca, televizyonun, radyonun, telefonun, gazetenin, müziğin bizlere tek bir ekrandan yansıtılabildiğini; 20. asrın başındaki ilkel aygıtlarla, şimdikileri kıyaslayarak son derece net ve çarpıcı şekilde anlatmış oldu.

Günümüzün akıllı telefonlarının kameraları vasıtasıyla bizi gözetlediğini, bizim de bu mekanizmaların gözüyle tüm dünyayı izlediğimizi anlatan başarılı girişimci, “internete ne kadar zaman ve ilgi verirsek o da bizlere o kadar seçenek ve imkan verir” diyerek, günümüz sosyal hesaplarının kullanım mantığını; facebook, twitter, instagram gibi platformlar üzerinden anlattı.

Bilgisayar ve internetin, bu ilerleme ve yaşamın içine yayılarak neleri etkileyebildiğine, örneklerle ve slaytlar eşliğinde değinen Volkan Karabacak, seminerin geriye kalan bölümünde 2012-2014 yıllarında Temlay yazılım bilişim sistemleri üzerine kurduğu şirketini ve Üniversiteplus isimli online öğrenmeyi temel alan iş fikrinden bahsetti.

Herhangi bir konuda uzmanlaşmak isteyen herkese ücretsiz eğitim fırsatı sunan Üniversiteplus’ta eğitimlerin en iyi üniversitelerin bünyesinde eğitmenlik yapan uzmanlarca verildiğini, video şeklinde hazırlanan derslere istenildiği zaman, istenildiği yerde ulaşma imkanı sunan bu projenin, eğitimi bir zorunluluk olmaktan çıkarıp, kişilerdeki öğrenme isteğini de perçinleyen bir iş fikri olduğunu anlatan Volkan Karabacak, bu iş fikrinin, katılımcıların talepleri doğrultusunda eğitim içeriğini zenginleştirmeyi, verilen ders sayısını arttırarak eğitimdeki dönüşümün öncülerinden olmayı hedefleyen ve kısa zamanda gelişimini kanıtlamış bir girişim olduğunu da sözlerine ekledi.

Markado’dan aldığı 500 bin TL değerindeki yatırımla, kısa bir süre önce geliştirdiği iş fikrinin, sektördeki varlığını sağlamlaştırmanın adımını attığının altını çizen Karabacak, bu platforma şimdiye kadar 23025 kişinin katıldığını, özellikle çok ilgi gören inovasyon ve girişimcilik eğitimleri sonunda sertifika verildiğini belirtti.

Üniversiteplus Kurucusu Volkan Karabacak; Boğaziçi Üniversitesi, Çift Anadal ile Kimya ve Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerinden mezun oldu.

Daha sonrasıyla sırasıyla, istanbul Yeditepe Üniversitesi,  ABD Michigan State Üniversitesi, ABD Harvard University School of Public Health bölümü; Almanya ,European Molecular Biology Labs (EMBL); İngiltere, Gurdon Institute, University of Cambridge Üniversitelerinde staj yaptı.

2010- 2012 Memorial Sloan Ketterin Cancer Center (MSKCC), New York, USA proje koordinatörü olarak Akciğer kanseri üzerinde niteliksel araştırma görevini üstlendi.

2012 – 2014 – Temlay yazılım bilişim sistemleri üzerine şirketini kurdu, sonrasında ise Üniversiteplus isimli online öğrenmeyi temel alan iş fikrini hayata geçirdi.Genç girişimci Volkan Karabacak, seminer sonunda plaketini, TURKTICARET.Net Eğitim Koordinatörü Birgül Yanıklar’ın elinden aldı ve katılımcılarla bir süre daha sohbet etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X