Teknopark için ilk adım atıldı

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliğinde yapılan Teknopark Kurulumu Fizibilite Projesi’nin lansmanı gerçekleştirildi.

Teknopark için ilk adım atıldı

SADULLAH ORGAN

 

BEBKA’nın verdiği destekle fizibiliteyi hazırlattıklarını belirten İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl’e teknoparkın kurulması gerektiğini ifade etti.

Teknopark’ı kurma konusunda zamana ihtiyaç olduğunu belirten Anıl, sanayici-üniversite işbirliği ile Ar-Ge ve inovasyon çalışması yapacaklarını dile getirdi. Anıl, “Teknopark’ı İnegöl’e kuracağız. İhracat yapan tüm firmalarımız Ar-Ge’lerini burada yapacaklar. Biz de dünya pazarında biz de varız diyeceğiz” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat da, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’yla İşletme Fakültesi’nin ortak bir sinerji oluşturacağını ifade etti. bilimsel, akademik temeli olan herhangi bir proje başlatılmışsa, ona gereken duyarlılığı gösterelim” ifadelerine yer verdi.

İSTİHDAM KAPASİTESİ

İTSO KOBİ Uzmanı Faruk Öner ise, İnegöl’de Teknopark Kurulumu Fizibilite Projesi hakkında bilgiler verdi. Fizibilite sonuçları hakkında bilgiler veren Öner, yatırım maliyetinin 7 milyon 262 bin 130 TL olduğunu bildirdi. 

Öner, “Teknoparkta yaklaşık 30 işletmenin faaliyet göstereceği ve her bir işletmenin ortalama 7 kişi istihdam edeceği düşünüldüğünde, 210 kişilik ek istihdam kapasitesi oluşmaktadır. Dolayısı ile teknoparkın yüzlerce kişiye iş olanağı ve ekonomik kazanç sağlaması beklenmektedir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X