‘Tekrar gelme vaktimiz ufukta belirmiştir’

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Tekrar gelme vaktimiz ufukta belirmiştir. Geldiğimizde bunların alayını süpüreceğiz” dedi.

‘Tekrar gelme vaktimiz ufukta belirmiştir’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Tekrar gelme vaktimiz ufukta belirmiştir. Geldiğimizde bunların alayını süpüreceğiz. 13 yıllık bozgun ve buhranı kazıyıp atacağız” dedi.

Bahçeli, partisince Isparta Hükümet Meydanı’nda düzenlenen mitingde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “demokratik adap ve edep tanımadan muhalefete sataştığını” öne sürdü.

“Erdoğan Cumhurbaşkanlığını tartışmaya açtı”

Bahçeli, Erdoğan’ın Van’da yaptığı konuşmada “Cumhurbaşkanının önünü kimse kesemez” dediğini hatırlatarak, Cumhurbaşkanı olan birisinin önünü elbette kimsenin kesemeyeceğini, kesmeyi aklından geçirmeyeceğini vurguladı.

Erdoğan’ın ahlaken ve vicdanen Cumhurbaşkanlığını tartışmaya açtığını savunan Bahçeli, “Bu nedenle 7 Haziran’da bizzat Türk milleti önüne çıkacaktır. Emaneti veren, almasını da çok iyi bilecektir” diye konuştu.

“13 yıllık hezimet tablosunu unutmayınız”

Bahçeli, 7 Haziran’da tarihi bir başarı beklediğini dile getirerek, meydanı dolduran vatandaşlara, “13 yıllık hezimet tablosunu unutmayınız. 13 yıllık kayıp ve yokluk devrini unutmayınız. 13 yıllık rezalet ve zilleti unutmayınız. 13 yıllık yenilgi ve yozlaşmayı unutmayınız. 13 yıldır beslenen ihanet ve Türk düşmanlığını unutmayınız” şeklinde seslendi.

“Ekonomi büyüyecek, insanımız refah ve zenginliğe ulaşacaktır”

Bahçeli, “Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek” adıyla ilan ettikleri seçim beyannamelerinin heyecanla karşılandığını, beş ana projeyle milletin sıkıntılarını çözmek istediklerini söyledi.

Yoksulluk, yolsuzluk ve terörle mücadele edeceklerini, devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceklerini anlatan Bahçeli, ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceklerini savundu.

“Üreten Ekonomi” programlarıyla milyonlarca vatandaşın sorununu gideceklerini belirten Bahçeli, “Ekonomi büyüyecek, insanımız refah ve zenginliğe ulaşacaktır” dedi.

“Emeklilere 2 bin 800 lira destek ödeneği”

Türkiye’nin MHP iktidarıyla tarihi misyonuna sahip çıkarak içinde bulunduğu ataletten kurtulacağını kaydeden Bahçeli, emeklilere şöyle seslendi:

“Mart ayında bin 400, eylül ayında bin 400 lira olmak üzere yılda toplam 2 bin 800 lira emekli destek ödeneği almak için bizimle yürüyün. Mazlumlar, mağdurlar, kimsesizler, yetimler, darda kalanlar, davetim sizlere. Gelin bizimle yürüyün. Emeklilerimizin banka promosyonu alabilmeleri, esnafın, emekli aylığından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için kararlı adımlarla yürüyoruz. Şahit olun, takip edin, sözümüz sözdür. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz, emekli aylığı hesabındaki refah payını mutlaka yükselteceğiz. Kamu çalışanlarımıza çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödenekleri emekli aylıklarına aynen yansıtacağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini kökten gidereceğiz.”

“Cemevi gerçeğine siyasi kaygılardan uzak çözüm”

İmamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacaklarını, cemevi gerçeğini de siyasi kaygılardan uzak şekilde kabul edeceklerini anlatan Bahçeli, “Alevi inanç önderlerinin akademik seviyede eğitilmesi için ilahiyat fakültelerinde ‘Tasavvuf İlimleri Bölümü’ kuracağız” diye konuştu.

Köy ve mahalle muhtar maaşlarının en az asgari ücrete yükseltileceğini bildiren Bahçeli, köy ve mahalle ihtiyar heyetinde görev alanlara da her ay 150 lira huzur hakkı ödenmesi için tedbir alacaklarını ifade etti. Bahçeli, mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdileri de ucuzlatacaklarını kaydetti.

“700 lira aile desteği”

Bahçeli, “Üreten Ekonomi” programlarıyla her yıl 700 bin kişiye iş sağlayacaklarını, muhtaç durumdaki ailelerin en az bir ferdine iş vereceklerini belirtti. Bu kişilere iş sağlanana kadar 700 lira “Aile desteği” adı altında ödeme yapacaklarını anlatan Bahçeli, “65 yaşını doldurmuş kardeşlerim, rahat olun, size ödenen aylığı 300 liraya çıkaracağız” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X