Tekstil sektörü mehter takımı gibi

Gaziantep Sanayi Odası ve Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, tekstil sektörünün mehter takımı gibi iki ileri bir geri gittiğini söyledi.

Tekstil sektörü mehter takımı gibi

Mevcut durgunluğun geçici olduğunu savunan Konukoğlu, ”Her sene olur bu. Mevsimler dönerken tekstilde bir durgunluk olur ama mevsim açıldı mı tekrar iyiye gider” dedi. 

Kurlardaki artışa da değinen Konukoğlu, doların değerinin dünya ölçeğinde arttığını vurguladı. Konukoğlu şöyle devam etti: ‘Mühim olan bizim için dolardan çok Euro’nun Türk lirasıyla arasındaki farkı koruması çünkü biz Euro ile ihracat yapıyoruz. Euro olarak fiyatlarımızı Avrupa’da yükseltemeyiz. Euro olarak satmak zorundayız. Türk lirası da Euro ile arasındaki fark önceden neyse böyle kalması lazım. Türkiye büyümeye devam eder. Seçimlerden sonra belki daha da hızlanır. Ayrıca faizin düşüklüğü yatırımcı için her zaman iyidir. Tabii ki bunun dengesini kurmak lazım. Bu denge kurulamazsa bu sefer de kur yükseğe doğru gider.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X