Tekstil sektörü önemini yitirmez

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ile Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tekstil Mühendisliği Topluluğu işbirliğinde ilk kez bu yıl düzenlenen ‘TexSum20′, tekstil ve hazır giyim sektörünün temsilcilerini üniversite öğrencileriyle bir araya getirdi.

Tekstil sektörü önemini yitirmez

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’ndeki program kapsamında gerçekleştirilen ‘Sektöre Yön Verenler Paneli’nde konuşan UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, tekstil sektörünün önemini yitirmediğini söyledi.

Bu söylemin çok geçmişte kaldığını ifade eden Engin, ‘’Sektörümüz Türkiye için de dünya için de asla önemini yitirmez ve gelişmeye devam eder. Bu alanda Avrupa’nın da en büyük üreticisi konumundayız. Sadece standart ve klasik ürünler üreten bir ülke değiliz. Dünyada tekstil ihracatında 7’nci sıradayız. Avrupa’nın da 3’üncü büyük konfeksiyon tedarikçisiyiz. Bu kelimeyi çok fazla kullanmak istemiyoruz. Çünkü gerçekten kendi trendlerimizi belirleyen ve dünyaya yön veren bir becerimiz var” dedi. İstihdam konusunda da çok güçlü olduklarına işaret eden Engin, hazır giyimle birlikte 1 milyondan fazla istihdam sağladıklarını anlattı.

ÖZGÜN ÜRÜNLER ÜRETİLİYOR

UHKİP Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir de, hazır giyim sektöründe özellikle son yıllarda ciddi bir başarı oranı yakalandığını dile getirdi. 2018 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 15 artış oranı yakaladıklarını vurgulayan Gündemir, ‘’2019 yılında yüzde 8’lik artışla 685 milyon dolar ihracat oranına yükseldik” diye konuştu. Katma değerli özgün ürünler üretebildiklerinin altını çizen Gündemir, ‘’Bunu yapabiliyorsak önümüzde çok daha güzel bir yol olacağını düşünüyorum” dedi. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da, üniversite olarak özellikle bilim ve teknoloji alanında ciddi bir atılım içerisine girdiklerini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X