Tekstil sektörüne Rusya’dan kötü haber

Rusya, Türkiye’ye yönelik yaptırımlarına yenilerini eklemek için düğmeye bastı.

Tekstil sektörüne Rusya’dan kötü haber

Kremlin, bu defa da tekstil ürünlerinin de aralarında bulunduğu hafif sanayi ürünlerinin yüzde 80’ine yasak getirmeye hazırlanıyor.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Viktor Yevtuhov, Rus hükümetine Türkiye’den hafif sanayi ürünü ithalatına yüzde 80 oranında yasak getirilmesini teklif ettiklerini açıkladı. Türk üreticilerin yerini alabilecek Rus üreticiler için daha elverişli koşullar yaratılması amacıyla bu öneriyi gündeme getirdiklerini vurgulayan Yevtuhov, hükümetin nasıl bir karar alacağını ise şu an için bilmediklerini söyledi.

1 MİLYAR EURO CİVARINDA

Rus yetkili, “Türkiye’den hafif sanayi ithalatımızın yüzde 80’ini rahatlıkla Rus ürünleriyle ikame edebiliriz. Türkiye’den yaptığımız hafif sanayi ithalatı büyük bir hacme sahip değil, yaklaşık 1 milyar Euro civarında. Toplam ithalatımızdaki payı sadece yüzde 6 seviyesinde” dedi. Tekstil ürünlerinin de aralarında olduğu hafif sanayi ürünleri Türkiye’nin Rusya’ya önemli ihracat kalemlerinden biri. Türkiye yılın ilk 10 ayında Rusya’ya 514 milyon dolar değerinde tekstil ürünü ve 48 milyon dolar değerinde ayakkabı ihraç etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X